Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Parelgerstsalade met geroosterde druiven

Parelgerstsalade met geroosterde druiven

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Geroosterde druiven zijn echte smaakbommetjes, heerlijk sappig en met een intense zoetzure smaak die een beetje aan granaatappelmelasse doet denken. Hiermee maak je van een gewone salade met gekookte granen iets heel bijzonders. Ook de verse kruiden zijn onmisbaar, deze maken het geheel heerlijk aromatisch en fris. Probeer eens deze parelgerstsalade met geroosterde druiven.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Kook de parelgerst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de parelgerst af en laat in een kom afkoelen.

  2.  Doe de druiven in een ovenschaal en meng met de olijfolie, zout en peper. Rooster de druiven 30-35 minuten in de oven tot ze zacht zijn en er sap vrijkomt.

  3.  Snijd de ingemaakte citroen doormidden en verwijder de pitjes. Hak het vruchtvlees en de schil fijn. Meng dit in een kom met het citroensap en wat zout en peper. Schenk de sappen van de geroosterde druiven uit de ovenschaal erbij. Klop alles goed door elkaar.

  4.  Meng de citroendressing, de verse kruiden en de geroosterde druiven door de parelgerst in de kom. Verdeel de salade over een serveerschaal en garneer met de pecannoten.

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: John Gregory-Smith Foto’s: Ant Duncan Styling: Olivia Wardle Foodstyling: Katy Greenwood

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)