Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Kook de parelgerst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de parelgerst af en laat in een kom afkoelen.
  2.  Doe de druiven in een ovenschaal en meng met de olijfolie, zout en peper. Rooster de druiven 30-35 minuten in de oven tot ze zacht zijn en er sap vrijkomt.
  3.  Snijd de ingemaakte citroen doormidden en verwijder de pitjes. Hak het vruchtvlees en de schil fijn. Meng dit in een kom met het citroensap en wat zout en peper. Schenk de sappen van de geroosterde druiven uit de ovenschaal erbij. Klop alles goed door elkaar.
  4.  Meng de citroendressing, de verse kruiden en de geroosterde druiven door de parelgerst in de kom. Verdeel de salade over een serveerschaal en garneer met de pecannoten.

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: John Gregory-Smith Foto’s: Ant Duncan Styling: Olivia Wardle Foodstyling: Katy Greenwood