Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Weekmenu gegrilde maiskolf met feta en chilimayo

Gegrilde maiskolf met feta en chilimayo

In samenwerking met De Vegetariërsbond
  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Een lekker Mexicaans frietje of een goedgevulde empanada? Met deze hapjes open jij deze zomer je eigen foodtruck in je straat. Op en top Mexicaans streetfood!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Lees verder na de advertentie

Een lekker Mexicaans frietje of een goedgevulde empanada? Met deze hapjes open jij deze zomer je eigen foodtruck in je straat. Op en top Mexicaans streetfood!

Bereiding

  1. Maak de verse maiskolven schoon door de draden en het blad te verwijderen. Kook de mais in ruim kokend water met 1 tl zout ca. 10 minuten. Laat de mais goed uitlekken in een vergiet.

  2. Verhit een grillpan. Bestrijk de maiskolven rondom met de boter en gril ca. 10 minuten in de hete pan tot ze mooi geblakerd zijn. Draai de maiskolven regelmatig zodat ze gelijkmatig garen.

  3. Meng door de mayonaise chilipoeder naar smaak. Leg de maiskolven op een schaal en schep er wat chilimayonaise op. Bestrooi met het paprikapoeder, de feta, de bieslook en de koriander. Serveer met de partjes limoen.

Receptuur en foodstyling: Jacqueline Sluijter Foto’s: Willem van Santen Styling: Femke van Waveren

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (4 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!