Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
cornbread met Marokkaanse dip

Mexicaans cornbread met spread van zaalouk

In samenwerking met Valle del Sole
  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 12

Ingrediënten

Soumia van 'de Keuken van Sou' ging aan de slag met het originele recept. Ze gaf haar eigen draai aan de cornbread muffins. "Een ontmoeting tussen Marokko en Mexico, let's call it Morexicco." Zo noemt Soumia het zelf. "Ik heb eerst wat maïsbrood gemaakt met de maïsbloem van Valle del Sole. Luchtig en fluffy! De Marokkaanse 'zaalouk' is een hartige dip op basis van aubergine en tomaat. Om de ontmoeting tussen de twee landen compleet te maken heb ik ook wat heerlijke kikkererwten toegevoegd."

Bereiding

  1. Plaats de bloem, het maïsmeel, het bakpoeder en het zout in een ruime kom. Meng deze met behulp van een garde. Zet even opzij.

  2. Neem een andere kom erbij en mix hier de gesmolten boter (afgekoeld) en de suiker in. Doe dit met behulp van een garde.

  3. Voeg de eieren toe en mix weer even kort samen.

  4. Gier de karnemelk erbij en mix je het geheel samen tot een glad mengsel.

  5. Vet vervolgens een vierkante bakvorm in (20 of 22 cm) met boter en besprenkel er wat bloem overheen. Zorg dat je alle zijkanten bedekt met wat bloem en schud de resterende bloem eruit. Dit zal ervoor zorgen dat je maïsbrood niet plakt na het bakken.

  6. Bak het maïsbrood 25 min. in een voorverwarmde oven op 200°.

Receptuur en foodstyling: Soumia van 'de Keuken van Sou'

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)