Bereiding

Voor het maïsbrood:

  1. Plaats de bloem, het maïsmeel, het bakpoeder en het zout in een ruime kom. Meng deze met behulp van een garde. Zet even opzij.
  2. Neem een andere kom erbij en mix hier de gesmolten boter (afgekoeld) en de suiker in. Doe dit met behulp van een garde.
  3. Voeg de eieren toe en mix weer even kort samen.
  4. Gier de karnemelk erbij en mix je het geheel samen tot een glad mengsel.
  5. Vet vervolgens een vierkante bakvorm in (20 of 22 cm) met boter en besprenkel er wat bloem overheen. Zorg dat je alle zijkanten bedekt met wat bloem en schud de resterende bloem eruit. Dit zal ervoor zorgen dat je maïsbrood niet plakt na het bakken.
  6. Bak het maïsbrood 25 min. in een voorverwarmde oven op 200°.

Voor de zaalouk:

  1. Verwijder 3 verticale stroken schil van elke aubergine. Gooi de verticale stroken weg en snijd de aubergines in grote blokjes.
  2. Verhit in een ruime pan de olijfolie en voeg alle ingrediënten toe (behalve de voorgekookte kikkererwten). Dek af op middelhoog vuur tot de groenten zacht zijn, ongeveer 25 minuten. Roer af en toe om ervoor te zorgen dat de groenten niet aan de pan blijven kleven.
  3. Haal de deksel van de pan af en pureer vervolgens alles met behulp van een vork of stamper. Laat op middelhoog vuur verder koken totdat alle vloeistoffen verdampen.
  4. Proef en breng eventueel op smaak met wat zout en peper.
  5. Voeg als laatste de voorgekookte kikkererwten toe en meng alles goed door elkaar.

Samenstellen van het gerecht:

  1. Na het bakken van het cornbread laat je deze volledig afkoelen in de bakvorm.
  2. Verwijder vervolgens voorzichtig het cornbread van de bakvorm en snijd deze in gelijke vierkanten stukken.
  3. Verspreid op elke stuk 1 à 2 eetlepels van de zaalouk.
  4. Werk af met versgehakte koriander en chili flakes.
  5. Serveer en geniet!

Receptuur en foodstyling: Soumia van ‘de Keuken van Sou’