
Yoghurtmousse met aardbeien
Eenvoudig
20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd
ca. 2 uur wachttijdca. 2 u. wachttijd
Annelies: “Een frisse afsluiter na een gezellige maaltijd in de tuin: dat smaakt altijd. Deze yoghurtmousse is trouwens erg gemakkelijk vooraf te maken. Heb je geen aardbeien, dan kan ander fruit natuurlijk ook. Probeer het bijvoorbeeld eens met perziken of frambozen, heerlijk!”
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Week de gelatineblaadjes in koud water. Doe het limoensap, de limoenschil en 80 ml vlierbloesemsiroop in een pan en breng aan de kook. Neem van het vuur.
Knijp de gelatineblaadjes uit en los al roerend op in het limoenmengsel. Laat ca. 5 minuten afkoelen. Zeef het mengsel en roer met de yoghurt glad. Klop de slagroom op tot yoghurtdikte en spatel hem door de limoenyoghurt. Verdeel de yoghurtmousse over 4 glaasjes en zet in de koelkast. Laat minstens 2 uur opstijven.
Maak de aardbeien schoon en snijd in kwarten. Meng met 1 el vlierbloesemsiroop en laat tot gebruik marineren.
Neem de yoghurtmousse uit de koelkast en verdeel er de aardbeien over. Versier naar wens met eetbare bloemen, muntblaadjes en meringueschuimpjes.












