Bereiding
- Week de gelatineblaadjes in koud water. Doe het limoensap, de limoenschil en 80 ml vlierbloesemsiroop in een pan en breng aan de kook. Neem van het vuur.
- Knijp de gelatineblaadjes uit en los al roerend op in het limoenmengsel. Laat ca. 5 minuten afkoelen. Zeef het mengsel en roer met de yoghurt glad. Klop de slagroom op tot yoghurtdikte en spatel hem door de limoenyoghurt. Verdeel de yoghurtmousse over 4 glaasjes en zet in de koelkast. Laat minstens 2 uur opstijven.
- Maak de aardbeien schoon en snijd in kwarten. Meng met 1 el vlierbloesemsiroop en laat tot gebruik marineren.
- Neem de yoghurtmousse uit de koelkast en verdeel er de aardbeien over. Versier naar wens met eetbare bloemen, muntblaadjes en meringueschuimpjes.
Tip van Annelies: “Varieer ook eens met ander fruit naar smaak zoals perziken of frambozen, heerlijk!”