Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Szechuan-peper-ijs

Szechuan-peper-ijs

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

  • ca. 8 uur wachttijdca. 8 u. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

5 liter ijs

Dorothy: “Toen ik mijn ijsmachine net had ging ik meteen op zoek naar wat (volgens sommigen) extremere smaken. Of eigenlijk gewoon de smaken die ik lekker vind. Tot mijn grote genoegen had de Amerikaanse chef-en-kookboekenauteur David Lebovitz al een recept voor szechuanpeper-ijs bedacht. Ik heb zijn recept wat vereenvoudigd met kant-en-klare chocoladebrokken.”

Bereiding

  1. Maal de peperkorrels grof in een vijzel.

  2. Verwarm in een steelpan de melk, de helft van de room, suiker en peper tot net onder het kookpunt. Voeg de sinaasappelrasp toe. Haal van het vuur, doe de deksel op de pan en laat 1 uur trekken.

  3. Giet de rest van de room in een grote kom, zet er een zeef overheen.

  4. Klop in een andere kom met een garde de eidooiers los. Verhit het melkmengsel opnieuw tot net onder het kookpunt. Voeg langzaam het warme melkmengsel toe aan de eidooier, terwijl je flink blijft kloppen met de garde, en giet alles terug in de steelpan.

  5. Verhit eieren en melkmengsel opnieuw onder continu roeren tot het begint in te dikken en op je lepel blijft liggen. Giet het ingedikte mengsel door de zeef in de kom met de rest van de room, gooi alles wat in de zeef blijft hangen weg en meng goed door elkaar.

  6. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en zet het geheel vervolgens een nacht of 8 uur in de koelkast voor je het in een ijsmachine* verwerkt. Roer als laatste de chocoladebrokken erdoor en vries het ijs in.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)