Bereiding

  1. Maal de peperkorrels grof in een vijzel.
  2. Verwarm in een steelpan de melk, de helft van de room, suiker en peper tot net onder het kookpunt. Voeg de sinaasappelrasp toe. Haal van het vuur, doe de deksel op de pan en laat 1 uur trekken.
  3. Giet de rest van de room in een grote kom, zet er een zeef overheen.
  4. Klop in een andere kom met een garde de eidooiers los. Verhit het melkmengsel opnieuw tot net onder het kookpunt. Voeg langzaam het warme melkmengsel toe aan de eidooier, terwijl je flink blijft kloppen met de garde, en giet alles terug in de steelpan.
  5. Verhit eieren en melkmengsel opnieuw onder continu roeren tot het begint in te dikken en op je lepel blijft liggen. Giet het ingedikte mengsel door de zeef in de kom met de rest van de room, gooi alles wat in de zeef blijft hangen weg en meng goed door elkaar.
  6. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en zet het geheel vervolgens een nacht of 8 uur in de koelkast voor je het in een ijsmachine* verwerkt. Roer als laatste de chocoladebrokken erdoor en vries het ijs in.

*Heb je geen ijsmachine en wil je dit recept toch proberen? Giet het mengsel nadat het een nacht in de koelkast heeft gestaan dan uit in een plastic bak. Zet het in de diepvries, roer het elke 30 minuten stevig door met een garde of in de keukenmachine en zet het steeds weer terug in de vriezer tot het ijs volledig bevroren is.

Nomnomnom

Meer gerechten zoals deze?

Nomnomnom
€25,99