Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Gazpacho met pesto-kaascroutons

Gazpacho met pesto-kaascroutons

  • Eenvoudig

  • 35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd

  • ca. 4 uur wachttijdca. 4 u. wachttijd

Gewone gazpacho is al ontzettend lekker, maar in dit recept maken de pesto-kaascroutons het gerecht nóg smaakvoller!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediƫnten

Voor de croutons

Lees verder na de advertentie

Gewone gazpacho is al ontzettend lekker, maar in dit recept maken de pesto-kaascroutons het gerecht nóg smaakvoller!

Bereiding

  1. Doe alle ingrediƫnten voor de gazpacho in een grote kom en meng goed door elkaar. Dek de kom af en zet minimaal 4 uur of 1 nacht in de koelkast.

  2. Pureer de soep met een staafmixer of in een blender helemaal glad. Proef en voeg eventueel meer azijn, zout en/of tabasco toe. Zet de soep terug in de koelkast.

  3. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hete lucht: 180°C). Meng voor de croutons de blokjes brood met de knoflook, 2 el olie en wat zout en peper en verdeel ze over een bakplaat. Rooster 12-15 minuten in de oven tot het brood knapperig is. Haal de bakplaat uit de oven en meng de pesto door de croutons. Bestrooi met de manchego en zet de bakplaat terug in de oven tot de kaas gesmolten is.

  4. Schenk de gazpacho in kommen en verdeel er de croutons over. Besprenkel met wat extra olijfolie en serveer.

Ā© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Adam Bush Foto’s: Vinny Whiteman Styling: Alexander Breeze Foodstyling: Rosie Reynolds

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (2 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!