Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Rendier hazelnoot brownies

Rendier hazelnoot brownies

  • Eenvoudig

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

  • 30 minuten wachttijd30 min. wachttijd

Advertentie

Aantal personen
12

Ingrediënten

Decoratie

Benodigdheden

  • vorm
Laura: "Zijn ze niet ontzettend leuk, deze rendiertjes? Ik ben dol op dit soort baksels. Een heerlijke brownie die je met een paar simpele decoraties omtovert tot gezellige rendieren. Je ziet het, decoreren hoeft echt niet moeilijk en ingewikkeld te zijn."

Bereiding

  1. Doe boter, beide soorten suiker, chocolade en stroop in een pannetje. Zet het op een laag vuur en roer door tot boter en chocolade zijn gesmolten. De suiker hoeft niet te smelten. Laat het mengsel nu afkoelen. Kamertemperatuur is goed, maar lauwwarm mag ook.

  2. Klop ondertussen eieren en vanille-extract luchtig. Voeg het chocolademengsel toe en mix op een lage snelheid tot een egaal mengsel.

  3. Voeg bloem, cacaopoeder en bakpoeder toe. Mix wederom op een lage stand tot de ingrediënten zijn opgenomen. Spatel als laatste de hazelnoten erdoor. Giet het beslag in een met bakpapier beklede vorm van 20 × 20 cm en spreid gelijkmatig uit.

  4. Bak de brownie in 25 minuten op 190 °C (boven- en onderwarmte). De bovenkant ziet er droog uit na het bakken, maar vanbinnen is hij nog lekker zacht en smeuïg. Laat de brownie volledig in de vorm afkoelen voordat je hem eruit haalt en in 12 stukken snijdt.

  5. Smelt de chocolade om de decoraties mee vast te plakken. Geef elke brownie een rode neus, 2 oogjes en een pretzel gewei.

Uitgeverij: Forte Culinair

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

4.7 / 5.0 (3 stemmen)

Het Laura’s Bakery Feestdagen Bakboek

€ 25,99
Het Laura’s Bakery Feestdagen Bakboek