Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Cover voor Vegan bibimbap bowl

Vegan bibimbap bowl

Partnerbijdrage van Zokanhetook.nu
  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Ben jij ook fan van kruidige groentenbowls? Probeer dan eens deze plantaardige variant met een kikkererwtenomelet. Deze bowl smaakt en ziet eruit als een feestje.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Voor de kikkererwtenomelet

Lees verder na de advertentie

Ben jij ook fan van kruidige groentenbowls? Probeer dan eens deze plantaardige variant met een kikkererwtenomelet. Deze bowl smaakt en ziet eruit als een feestje.

Bereiding

  1. Kook de zwarte rijst volgens de verpakking.

  2. Meng alle ingrediënten voor de kikkererwtenomelet, behalve de olie, in een kom. Verhit wat olie in een pan. Giet het beslag in de pan. Bak op middelhoog vuur voor 2-3 minuten, keer de omelet om en bak nog 1-2 minuten tot de omelet goudbruin ziet. Snijd de omelet in reepjes en zet opzij.

  3. Snijd de shiitakes in reepjes. Verhit opnieuw een laagje olie in een pan en bak de shiitake samen met een snufje zout voor 4-6 minuten. Zet opzij.

  4. Fruit in dezelfde pan de geperste knoflook en bak de spinazie mee tot deze geslonken is.

  5. Verdeel de rijst over twee kommen. Serveer met de kikkererwtenomelet, shiitake, spinazie, wortel, komkommer, bosui, nori, limoenpartjes en gochujangsaus.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!