1. Hamburger restaurant Wally – Nijmegen

Als er een baas onder de hamburgertenten moet zijn dan is dat wel Wally. Met de slogan: “Wij geven om burgers” ben je op de juiste plek bij dit hamburger restaurant in Nijmegen. Met een eigen bakkerij naast de deur – jawel, next level – vind je hier de lekkerste briochebroodjes. Een kleine overzichtelijke kaart met alleen maar lekkere dingen zoals milkshakes met boerenmelk, gingerbeer en koolsla. Op dat broodje kies je een burger met vlees of zonder vlees (lees: bonenburger, zeewierburger of tempehburger) of je kiest de wisselende ereburger. Tip: ga voor de Wallyburger met geheime Wallysaus en blauwe kaas, hmmm!

View this post on Instagram

Philips keukenapparatuur voor koken en bakken

Philips keukenapparatuur voor koken en bakken

• Airfryer, pastamachines & blenders
• Ontdek uitgeprobeerde recepten
• Alles wat je nodig hebt voor in de keuken

Burgerlijk vandaag! #Valentijn

A post shared by Wally (@restaurantwally) on

2. De Burger – Eindhoven

Bij De Burger in Eindhoven wordt een truffelburger geserveerd. Na een tijdje wachten in de rij schuif je aan een knus plekje en dan verovert deze burger je hart. Bij het woord truffel had je ons eigenlijk al, alhoewel die speciaalbiertjes ook heel fijn zijn. Voor een gezellige avond in Eindhoven ga je bij De Burger hamburgers eten!

3. Meneer Smakers – Utrecht

Utrechts grote trots: Meneer Smakers. Bij Meneer Smakers ga je voor een lekker vers frietje en een hamburger van formaat! Fijn om een adresje te hebben waar je heen kunt met je vegan friends en zonder pardon je tegoed kunt doen aan een weelderige hamburger in een goede sfeer met een lekker drankje van Naturfrisk. Die vegan hamburger mag er ook zeker weten en wat een genot zijn de namen van de burgers alleen al. Een bezoekje waard: en geen probleem je hebt ze zo gevonden want er zijn inmiddels vijf locaties van Meneer Smakers in Utrecht en Arnhem.

4. Hamburg – Rotterdam

De naam laat weinig aan de verbeelding over, bij Hamburg maken ze burgers! Eerlijk, mannelijk, recht voor z’n raap. Nee, niet de Rotterdammers zelf, maar de burgers van Hamburg. Geen culinaire precisie, maar eerlijke ingrediënten die heel erg lekker zijn. Breng een bezoekje aan Hamburg als je in Rotterdam op bezoek bent, gegarandeerd een heerlijke avond. Bestellen en afhalen kan overigens ook – win!

5. The Beef Chief – Amsterdam

Big fat juicy burgers. En nee,  er staat geen bacon cheeseburger meer op de kaart want dat was burgerpurist Simon helemaal zat. Ze blijven hetzelfde bestellen, dus eraf! Vanuit zijn foodtruck begonnen achter de Oedipus Brouwerij in Amsterdam Noord en nu nog steeds een parel in Amsterdam die nog niet velen kennen. Niks geen commercie, maar lekkere pure burgers maken. Dat verdient de beste plek van Amsterdam, bezoek dit hamburger restaurant!

6. Wereldburgers – Groningen

Ook in het hoge Noorden kunnen ze er wat van. Voor een goede hamburger in Groningen ga je naar restaurant Wereldburgers. Voor een gezellige sfeer, heerlijk knapperige broodje en goed gevulde burgers kiezen wij het liefst de Maxima, een burger met chimichurri, avocado, sla rode ui en een saus gemaakt van biologische tomaten en Argentijnse kruiden.

7. Iveau – Arnhem

Al eerder wonnen ze de prijs voor lekkerste hamburger van Nederland, dus deze hoort zeker in het rijtje thuis. Ze hebben de winnaar Ereburger genoemd, maar eigenlijk alle varianten zijn te lekker (can I order twice please?). Vergeet vooral niet de Bastard Burger te proeven: die met bacon afgelakt met ahorn siroop, augurken-jalapeno relish, comté kaas, whiskey-karamel ui, zongedroogde tomaat en smokey kethcup. Flavourbomb! En vega’s niet getreurd: er is ook een vega burger! Loopt het water je al in de mond?

Liever zelf een burger maken om je tanden in te zetten?

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief: