Een goed stukje vlees, een knapperig vers (brioche)broodje met kaas, bacon, augurk of saus. Al die combinaties horen thuis in de lekkerste hamburger restaurants van Nederland. Nu nog een goede plek om te zitten en een fijn gevuld glas erbij en wij zijn happy. We gingen het land door en vonden de beste spots om hamburgers te eten.

  1. Restaurant Wally – Nijmegen

https://www.instagram.com/p/BfLvHbpH3xb/?taken-by=restaurantwally.groentepopup
Als er een baas onder de hamburgertenten moet zijn dan is dat wel Wally. Met de slogan: “Wij geven om burgers” ben je op de juiste plek in de Hertogstraat, Nijmegen. Met een eigen bakkerij naast de deur – ja next level – vind je hier de lekkerste briochebroodjes. Een kleine overzichtelijke kaart met alleen maar lekkere dingen zoals milkshakes met boerenmelk, gingerbeer en koolsla. Op dat broodje kies je een burger met vlees of zonder vlees (lees: bonenburger, zeewierburger of tempehburger) of je kiest de wisselende ereburger. Tip: ga voor de Wallyburger met geheime Wallysaus en blauwe kaas, hmmm!

2. De Burger – Eindhoven

https://www.instagram.com/p/BiwmF__BejA/?taken-by=deburgereindhoven
Bij De Burger in Eindhoven wordt een truffelburger geserveerd. Na een tijdje wachten in de rij schuif je aan een knus plekje en dan verovert deze burger je hart. Bij truffel had je ons eigenlijk al, alhoewel die speciaalbiertjes ook heel fijn zijn. Voor een gezellige avond in Eindhoven ga je bij De Burger hamburgers eten!

3. Meneer Smakers – Utrecht

https://www.instagram.com/p/BQkOpdLD1vW/?taken-by=meneersmakers
Utrechts grote trots: Meneer Smakers. Bij Meneer Smakers ga je voor een lekker vers frietje en een hamburger van formaat! Fijn om een adresje te hebben waar je heen kunt met je vegan friends en zonder pardon je tegoed kunt doen aan een weelderige hamburger in een goede sfeer met een lekker drankje van Naturfrisk. Die vegan hamburger mag er ook zeker weten en wat een genot zijn de namen van de burgers alleen al. Een bezoekje waard: en geen probleem je hebt ze zo gevonden want er zijn inmiddels 4 locaties van Meneer Smakers.

4. Hamburg – Rotterdam

https://www.instagram.com/p/BjPuBKvHWy5/?taken-by=hamburgproperburgers
De naam laat weinig aan de verbeelding over, bij Hamburg maken ze burgers! Eerlijk, mannelijk, recht voor z’n raap. Nee niet de Rotterdammers zelf, maar de burgers van Hamburg 😉 Geen culinaire precisie, maar eerlijke ingrediënten die heel erg lekker zijn. Breng een bezoekje aan Hamburg als je in Rotterdam op bezoek bent, gegarandeerd een heerlijke avond, bestellen en afhalen kan overigens ook – win!

5. The Beef Chief – Amsterdam

https://www.instagram.com/p/BlH3nVFHuGM/?taken-by=the.beef.chief
Big fat juicy burgers. En nee er staat geen bacon cheeseburger meer op de kaart want daar werd burgerpurist Simon helemaal zat van. Ze blijven hetzelfde bestellen, dus eraf! Vanuit zijn foodtruck begonnen achter de Oedipus Brouwerij in Amsterdam Noord en nu nog steeds een parel in Amsterdam die nog niet velen kennen. Niks geen commercie, maar lekkere pure burgers maken. Dat verdient de beste plek van Amsterdam!

6. Wereldburgers – Groningen

hamburger restaurant
Ook in het hoge Noorden kunnen ze er wat van. Voor een goede hamburger in Groningen ga je naar restaurant Wereldburgers met een gezellige sfeer, heerlijk knapperige broodje en goed gevulde burgers kiezen wij het liefst de Maxima, een burger met chimichurri, avocado, sla rode ui en een saus gemaakt van biologische tomaten en Argentijnse kruiden.

7.  Iveau – Arnhem


Al eerder wonnen ze de prijs voor lekkerste hamburger van Nederland, dus deze hoort zeker in het rijtje thuis. Ze hebben de winnaar Ereburger genoemd, maar eigenlijk alle varianten zijn te lekker (can I order twice please?). Vergeet vooral niet de Bastard Burger te proeven: die met bacon afgelakt met ahorn siroop, augurken-jalapeno relish, comte kaas, whiskey-karamel ui, zongedroogde tomaat en smokey kethcup. Flavourbomb! En vega’s niet getreurd: er is ook een vega burger!
https://www.instagram.com/p/BjUa5jSgX3G/?taken-by=iveau_burgers_wijnbar
Waar heb jij nou de allerlekkerste hamburger van Nederland gegeten? Laat een reactie achter in de comments!

Liever zelf burgers maken? Bestel dan het foodies grote BBQ nummer met de lekkerste grill recepten voor culi’s via onze webshop.