Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
restaurants in parijs

Hotspots: de beste restaurants, bakkerijen & tips in Parijs

Advertentie

Parijs is de stad van de liefde, maar misschien nog wel meer de stad van lekker eten. Ja, natuurlijk moet je naar de Eiffeltoren en de Notre Dame, maar neem vooral de tijd om deze Franse hoofdstad op culinair gebied te ontdekken. Van soufflés tot macarons, dit zijn de lekkerste culi-hotspots in Parijs!

Hotspots in Parijs

Parijs is niet alleen de stad van mode, liefde, kunst en cultuur maar ook de stad van croissants, baguettes, kaas en wijn. De Parijzenaren zijn trots op hun stad en dat begrijpen we maar al te goed.

Je gaat naar Parijs voor de geweldige bistro’s en restaurants, want daar is de klassieke keuken te vinden. Maar vergeet vooral ook niet om juist de wereldse gerechten van de stad te ontdekken. Bezoek bijvoorbeeld de Grote Moskee met het bijbehorende theehuis en proef traditioneel Joodse gerechten in de wijk Le Marais. Bon appetit!

Ook iedere week de leukste hotspots & tips voor restaurants ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

De beste bakkers van Parijs

Wie weet nou beter waar je de lekkerste gebakjes kan halen dan patisserie koningin Janny van der Heijden? Een paar jaar terug struinden we met haar door Parijs  langs de lekkerste bakkers. Op zoek naar de beste plekjes voor een verse knapperige croissants deelt ze haar drie gouden tips:

Stohrer

Bakkerij Stohrer is een van de oudste zaken in Parijs. De geschiedenis van de patisserie is onlosmakelijk verbonden met die van deze stad en dat weten de royals maar al te goed. Het schijnt dat zelfs de queen hier is gespot toen ze puits d’amour bestelde. Neem een voorbeeld aan haar of probeer de religieuse en éclair au chocolat die door sommige mensen de beste van de stad worden genoemd. Tijdens de feestdagen zijn vooral de stokbroden met foie gras en de coulibiacs (oorspronkelijk Russisch vispasteitje) zeer gewild.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Stohrer (@stohrer)

Maison Kayser

Laat je niet misleiden door de vele filialen van deze bakker, dit zijn geen massaal geproduceerde broden, maar echt mooie producten. In een land dat neerkijkt op ketens moet iemand die alleen al in centraal Parijs 21 winkels heeft wel een verdraaid goede bakker zijn.

Kayser werd beroemd door zijn baguette mongue, een stokbrood dat is vernoemd naar de straat waar zijn eerste zaak stond. Zoals het hoort bij natuurlijk gerezen broden smaken ze licht zurig door de gisting en is de korst extra dik en knapperige, wat ervoor zorgt dat de binnenkant minder snel uitdroogt.

Gontran Cherrier

De eigenaar Cherrier is vierdegeneratiebakker en voormalig jurylid van de Franse versie van Heel Holland Bakt. Zijn bakkerij was zijn eerste en voelt nog steeds als een fijne buurtbakker, maar dan een van de beste in zijn soort. Vanuit heel Parijs komen menen heir naartoe voor simpel lijkende dingen als viennoisserie en de broodjes – velen zweren dat het de beste van Parijs zijn!

Restaurants: uit eten in Parijs

Buvette

Laat je niet afschrikken door de grote rij voor de deur. Buvette is the place to be. Het is er klein en knus en geloof mij maar: je wilt er een plekje bemachtigen voor het ontbijt, brunch, lunch of avondeten. De gerechten zijn perfect om te delen wat het bijkomend voordeel heeft dat je lekker veel kunt proeven. De grote favoriet? De croque madame.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Buvette Paris (@buvetteparis)

Josephine Chez

Je kunt Parijs niet verlaten zonder een typisch Frans diner – zo eentje aan een klein tafeltje met wit tafellaken. Josephine Chez Dumonet is een klassieke bistro met wat chiquer eten dan in een gemiddelde bistro (confit de canard met in eendenvet gebakken aardappels). Kies als dessert de Grand Marnier soufflé – wel even aan het begin van je diner doorgeven aan de bediening!

Le Bouillon Chartier

Wil je een Franse bistro ervaring maar ook aan het einde van de avond op het bonnetje durven kijken? Ga dan naar Le Bouillon Chartier. De authentieke ambiance is waanzinnig, het eten is precies zoals ze het omschrijven en de prijs-kwaliteit verhouding is gewoon heel erg goed. Let op: je kunt niet reserveren en moet daarom waarschijnlijk een tijdje in de rij staan. Maar geen zorgen, de rij lijkt langer dan ‘ie is en de sangria die ze uitdelen maakt het al snel erg gezellig.

Uit eten in Parijs: restaurants

La Coupole 

Goede keuken? Check. Wit tafellaken? Check. Ronde tafeltjes? Check. Fijne ambiance? Check. Goed personeel? Check. Kortom: La Coupole heeft het allemaal. Zeker het benoemen waard. Op de kaart staan klassieke gerechten als fruits des mer, steak tartare en millefeuille die het al sinds de roaring twenties goed doen onder schrijvers, kunstenaars en andere creatievelingen.

Les Parigots

Onder de grote pui is het goed vertoeven. Vooral omdat je gezellig onder de locals bent. Dan weet je: het eten is hier goed. En dat ook nog eens voor leuke prijzen. Verwacht echter geen culinaire hoogstandjes.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Les Parigots (@les_parigots)

Hotspots in Parijs

Pink Mamma

Dat je in Parijs bent, betekent echt niet dat je alleen maar Frans hoeft te eten. Heb jij zin in pizza en pasta? Dan moet je daar gewoon voor gaan. Gun jezelf dan wel om bij echt goed te eten bij de beste Italiaan van de stad: Pink Mamma.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door PINK MAMMA (@pinkmamma_paris)

Girafe

Bij het zien van de onderstaande foto weet je waarschijnlijk al genoeg. Girafe mag zich met recht een hotspot noemen. Alleen al door het waanzinnige dakterras met een magisch uitzicht op de Eiffeltoren. De keuken werkt vooral met vis en zeevruchten. Denk aan verse oesters, pasta met kreeft en een plateau fruits des mer.

Gros Bao

Snel, makkelijk, goedkoop en vooral erg lekker eten? Breng dan een bezoek aan Gros Bao. Er staat steevast een rij voor de deur omdat de locals de bao buns elke dag wel willen eten. Daarbij is het interieur fantastisch waardoor het hier goed vertoeven is.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Bao Family (@bao.family)

Tips in Parijs

Miznon

Een snelle hap tussen alle bezienswaardigheden door? Bij Miznon haal je pita’s (zelfgemaakt) met hummus, gebakken eieren, vlees, vis of verse groenten. De pita’s worden opgediend met in de oven gebakken kool, bloemkool en bonen en dat maakt Miznon’s pita’s net even wat anders dan alle andere pita’s. De porties zijn niet mals, maar er is echt helemaal niemand die daarover klaagt…

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Miznon Paris (@miznonparis)

Macarons snoepen bij Ladurée

Parijs’ bekendste macaronwinkel mag niet ontbreken in dit lijstje. Zelfs als je niet van macarons houdt, wil je even sfeer proeven bij Ladurée; macarons zover het oog reikt in allerlei kleuren en smaken. Denk aan populaire smaken als gezouten karamel, vanille, pure chocolade en roos. Een snoepwinkel maar dan voor volwassenen.

La Mosquée de Paris

Parijs stikt van de mooie gebouwen maar de Grote Moskee wordt vaak vergeten. Zonde! Dit is wat mij betreft misschien wel een van de mooiste gebouwen van de stad. Als niet-moslim kun je de moskee ook bezoeken, alleen niet op vrijdag. En als je er toch bent: neem zeker een muntthee met bijbehorende zoetigheden in het naastgelegen theehuis. Of ga er ’s avonds langs voor een smakelijk tajine en bezoek het prachtige park Plantes des Jardins dat ernaast gelegen is.

L’as du Fallafel

Al wordt op elke straathoek van de wijk La Marais wel geclaimd dat ze er de beste falafel van de stad verkopen, de lekkerste haal je toch echt bij L’as du Fallafel. Het broodje is knapperig van buiten, zacht en fluffy van binnen en de falafel is gewoonweg gruwelijk lekker. Verwacht niet dat je een uur later weer honger hebt. Ze stoppen de pita’s goed vol. Of zoals de New York Times zegt: “It is all piled into a pita in such quantities that eating it is an adventure in napkin management.”

hotspots parijs

Krijg je geen genoeg van de Franse keuken? Lees dan ook:

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met een gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!