
Hotspots: de beste bistro’s, bakkerijen & tips in Parijs
Parijs is de stad van de liefde, maar misschien nog wel meer de stad van lekker eten. Ja, natuurlijk moet je naar de Eiffeltoren en de Notre-Dame, maar neem vooral de tijd om deze Franse hoofdstad op culinair gebied te ontdekken. Van soufflés tot aan macarons, dit zijn de lekkerste hotspots in Parijs!
Hotspots in Parijs
Parijs is niet alleen de stad van de mode, liefde, kunst en cultuur maar ook de stad van croissants, baguettes, kaas en wijn. De Parijzenaren zijn dan ook trots op hun stad en dat begrijpen we maar al te goed.
Je gaat naar Parijs voor de geweldige bistro's en restaurants, want daar is de klassieke keuken te vinden. Maar vergeet vooral ook niet om juist de wereldse gerechten van de stad te ontdekken. Bezoek bijvoorbeeld de Grote Moskee met het bijbehorende theehuis en proef traditioneel Joodse gerechten in de wijk Le Marais. Bon appetit!
Ben je op zoek naar de beste plekken om uit eten te gaan in de Franse hoofdstad? Bekijk dan snel dit artikel met de beste restaurants in Parijs.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Foodies Travel en ontvang de beste hotspots en tips in je mail!
Lees verder na de advertentie
Bakkerijen in Parijs
Wie weet nu beter waar je de lekkerste gebakjes kan halen dan Janny van der Heijden? Een paar jaar terug struinden we met haar door Parijs langs de lekkerste bakkers. Op zoek naar de beste plekjes voor knapperige croissants, prachtige taartjes en heerlijke gebak deelt ze haar vier gouden tips:
Stohrer
Bakkerij Stohrer is een van de oudste zaken in Parijs. De geschiedenis van de patisserie is onlosmakelijk verbonden met die van deze stad en dat weten de royals maar al te goed. Het schijnt dat zelfs de queen hier is gespot toen ze puits d'amour bestelde.
Neem een voorbeeld aan haar of probeer de religieuse en éclair au chocolat die door sommige mensen de beste van de stad worden genoemd. Tijdens de feestdagen zijn vooral de stokbroden met foie gras en de coulibiacs (oorspronkelijk Russisch vispasteitje) zeer gewild.
Maison Kayser
Laat je niet misleiden door de vele filialen van deze bakkerij in Parijs, dit zijn geen massaal geproduceerde broden, maar echt mooie producten. In een land dat neerkijkt op ketens, moet iemand die alleen al in Parijs meer dan twintig winkels heeft wel een verdraaid goede bakker zijn.
Kayser werd beroemd door zijn baguette mongue, een stokbrood dat is vernoemd naar de straat waar zijn eerste zaak stond. Zoals het hoort bij natuurlijk gerezen broden smaken ze licht zurig door de gisting en is de korst extra dik en knapperige, wat ervoor zorgt dat de binnenkant minder snel uitdroogt.
Gontran Cherrier
De eigenaar Cherrier is alweer de vierde generatie bakker in zijn familie, en voormalig jurylid van de Franse versie van Heel Holland Bakt. Zijn bakkerij was zijn eerste en voelt nog steeds als een fijne buurtbakker, maar dan een van de beste in zijn soort.
Vanuit heel Parijs komen menen heir naartoe voor simpel lijkende dingen als viennoisserie en de broodjes - velen zweren dat het de beste van Parijs zijn!
Ladurée
De bekendste winkel vol macarons kan niet ontbreken in dit lijstje. Zelfs als je niet zo van macarons houdt, wil je even de sfeer proeven bij Ladurée.
De winkel is gevuld met macarons tot zover het oog reikt, in allerlei verschillende kleuren en smaken. Denk aan populaire smaken zoals gezouten karamel, vanille, pure chocolade en zelfs roos. Een heuse snoepwinkel, maar dan voor volwassenen.
Lees verder na de advertentie
Bistro's in Parijs
Natuurlijk kun je Franse klassiekers niet overslaan als je in Parijs bent. Wat ons betreft ben je bij deze typisch Franse bistro's aan het juiste adres voor een klassieke croque madame of een goede steak tartare.
Buvette
Laat je niet afschrikken door de lange rij die haast dagelijks voor de deur staat. Buvette is the place to be. Het is er klein en knus en geloof ons maar: je wil er een plekje bemachtigen voor het ontbijt, brunch, lunch of avondeten.
De gerechten zijn perfect om te delen, wat het bijkomend voordeel heeft dat je lekker veel kunt proeven. De grote favoriet? De geweldige croque monsieur die ze hier serveren.
Josephine Chez Dumonet
Je kunt Parijs niet verlaten zonder een typisch Frans diner - het liefst aan een klein tafeltje met wit tafellaken. Josephine Chez Dumonet is een klassieke bistro met wat chiquer eten dan in een gemiddelde bistro.
Ga bijvoorbeeld voor de fantastische confit de canard, en sluit of met de soufflé (bereid je voor op een flinke portie). Alle gerechten zijn om je vingers bij af te likken...
Bouillon Chartier
Wil je een dineren bij een klassieke Franse bistro, maar ook aan het einde van de avond op het bonnetje durven kijken? Ga dan naar Bouillon Chartier.
De authentieke ambiance is waanzinnig, het eten is precies zoals ze het omschrijven en de prijs-kwaliteitverhouding is gewoon heel erg goed. Let op: je kunt niet reserveren en moet daarom waarschijnlijk een tijdje in de rij staan. Maar geen zorgen, de rij lijkt langer dan dat 'ie is en de sangria die ze regelmatig uitdelen maakt het al snel erg gezellig.
La Coupole
Goede keuken? Check. Wit tafellaken? Check. Ronde tafeltjes? Check. Fijne sfeer? Check. Goed personeel? Check. Kortom: La Coupole heeft het allemaal. Ze staan dan ook niet voor niets in dit lijstje.
Op de kaart staan klassieke gerechten als fruits des mer, steak tartare en millefeuille, die het al sinds de roaring twenties goed doen onder schrijvers, kunstenaars en andere creatievelingen.
Les Parigots
Onder de grote pui van Les Parigots is het goed vertoeven. Vooral omdat je gezellig tussen de locals zit, je vindt hier relatief weinig toeristen. Dan weet je ook: het eten is hier goed. En dat ook nog eens voor leuke prijzen.
Verwacht geen culinaire hoogstandjes, maar wel klassieke Franse gerechten die goed op smaak zijn. Precies zoals het hoort bij een bistro in Parijs.
Lees verder na de advertentie
Hotspots in Parijs
Soms heb je gewoon zin in een goede pizza, een heerlijke burger of een instagrammable hotspot met goede cocktails en prachtig uitzicht. Deze tips zijn wat ons betreft ideale hotspots.
Pink Mamma
Dat je in Parijs bent, betekent echt niet dat je alleen maar Frans hoeft te eten. Heb je bijvoorbeeld zin in pizza en pasta? Dan moet je daar gewoon voor gaan. Gun jezelf dan wel goede pizza en pasta, en schuif aan bij Pink Mamma in Parijs.
Girafe
Bij het zien van de onderstaande foto weet je waarschijnlijk al genoeg. Girafe mag zich met recht een hotspot noemen. Alleen al door het waanzinnige dakterras met een magisch uitzicht op de Eiffeltoren. De keuken werkt vooral met vis en zeevruchten. Denk aan verse oesters, pasta met kreeft en een plateau fruits des mer.
Gros Bao
Snel, makkelijk, goedkoop en vooral heel erg lekker eten? Breng dan een bezoek aan Gros Bao in Parijs. Er staat steevast een rij voor de deur, omdat de locals de bao buns en pekingeend elke dag wel willen eten. En dat begrijpen we volledig...
Miznon
Een snelle hap tussen alle bezienswaardigheden door? Bij Miznon haal je zelfgemaakte pita's met bijvoorbeeld hummus, gebakken eieren, vlees, vis of verse groenten.
De pita's worden opgediend met in de oven gebakken kool, bloemkool en bonen en dat maakt Miznon's pita's net even wat anders dan alle andere pita's. De porties zijn niet mals, maar er is echt helemaal niemand die daarover klaagt...
Grande Mosquée de Paris
In Parijs vind je meer dan genoeg prachtige gebouwen, maar de Grote Moskee wordt vaak vergeten. Zonde! Dit is wat ons betreft misschien wel één van de mooiste gebouwen van de stad.
Ook als toerist kun je de moskee bezoeken, behalve op vrijdag. Als je er toch bent: neem een muntthee met bijbehorende zoetigheden in het naastgelegen theehuis. Of ga er 's avonds langs voor een smakelijk tajine en bezoek het prachtige park Plantes des Jardins dat naast de moskee ligt.
L'As du Fallafel
Al wordt op elke straathoek van de wijk La Marais wel geclaimd dat ze er de beste falafel van de stad verkopen, de lekkerste haal je wat ons betreft toch echt bij L'As du Fallafel.
Het broodje is knapperig van buiten, zacht en fluffy van binnen en de falafel is gewoonweg gruwelijk lekker. Verwacht niet dat je een uur later weer honger hebt, ze stoppen de pita's goed vol. Aanrader!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Foodies Travel en ontvang de beste hotspots en tips in je mail!
Onze tips

Restaurants in Parijs: de beste tips & hotspots

Café Visscher in Leiden: alsof je even in Parijs bent

Deze culinaire steden in Europa wil je niet missen

Restaurants in Lille: dit zijn de beste hotspots & tips

Dit zijn de goedkoopste Michelinrestaurants van Nederland

Restaurants in Antwerpen: 17x ontbijten, lunchen en dineren

Dit zijn de 10 beste culinaire regio’s ter wereld

10x de goedkoopste landen in Europa om uit eten te gaan

Restaurants in Marseille: de beste tips en hotspots
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.