Foodies All day brunch
All day brunch
Cover all day brunch
Uitzicht op de Eiffeltoren in Parijs

De leukste restaurants rondom de Eiffeltoren in Parijs

Profielfoto van BasBas Erkens

Voor wie naar Parijs gaat is de Eiffeltoren natuurlijk een must. Bijna zeven miljoen toeristen bezoeken jaarlijks De IJzeren Dame, die onder protest van kunstenaars en wetenschappers gebouwd werd als toegangspoort naar de Wereldtentoonstelling van 1889. Maar bij welke restaurants rondom de Eiffeltoren kun je goed eten?

Lees verder na de advertentie

Restaurants rondom de Eiffeltoren

Waarschijnlijk heb je veel op je lijstje staan als je naar Parijs gaat. Lekker eten en je vergapen aan het culinaire en gastronomische erfgoed mag daar als foodie natuurlijk niet aan ontbreken. Karin Poerstamper woonde een tijdje vlakbij Parijs, en kent de stad als geen ander. Ze is bij uitstek dan ook dé Parijs-expert om te raadplegen. We klopten dan ook bij haar aan om te vragen naar de leukste restaurants rondom de Eiffeltoren in Parijs.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Foodies Travel en ontvang de beste hotspots en tips in je mail!

Ontvang de leukste tips, restaurants, verhalen en speciale aanbiedingen.

Lees verder na de advertentie

Eten als een Parijzenaar

Karin vertelt: "Dat Fransen nog steeds tweemaal per dag warm eten is waarschijnlijk geen verrassing, maar wist je ook dat er tijdens een déjeuner - die doordeweeks meestal om 12.15 uur start - vaak goedkope menu’s worden aangeboden in vrijwel elk restaurant? De zogeheten formule déjeuner heeft vaak een lagere prijs dan wanneer je à la carte eet of ’s avonds een restaurant bezoekt."

Misschien verwacht je dat alle restaurants rondom de Eiffeltoren ontzettend duur zijn, maar niets is minder waar. Mits je weet waar je moet zijn - en gelukkig heeft Karin een aantal tips.

Karin legt uit: "Lekker en betaalbaar eten kan in Parijs op heel veel plekken. Je moet er een beetje een neus voor ontwikkelen. Als ik op zoek ben naar een leuk eettentje dan zoek ik altijd in straatjes die net buiten het toeristische gebied liggen, waar het vol zit met locals en waar traditionele Franse gerechten worden geserveerd."

Foodies Travel: Bas in Parijs

Lees verder na de advertentie

Rue Cler

Wil je lekker eten bij een restaurant in de buurt van de Eiffeltoren? Dan is de Rue Cler volgens Karin een aanrader (behalve op maandag). Steeds meer toeristen weten deze straat te vinden en toch heeft het de lokale sfeer behouden.

"Bijna alle winkeltjes stallen hun producten ook buiten uit", vertelt Karin. "Zo krijg je het gevoel dat je op een markt loopt, het is dan ook moeilijk om er niet watertandend doorheen te lopen.  Kaas, worst, verse groenten en fruit, vis, vlees. Het is er allemaal."

La Mère de Famille

Aan de Rue Cler vind je overigens ook La Mère de Famille, een patisserie die hier al sinds 1761 zit. Ze verkopen onder andere gebakjes van Stohrer, maar ook de lekkerste macarons, chocolaatjes en taarten.

voorkant van patisserie Le Mère de Famille in Parijs

Avenue de Breteuil

Wie écht tussen de Fransen wil zitten en de toeristen even achter zich wil laten, moet iets verderop zijn rondom Avenue de Breteuil. Karin vertelt: "Als je op donderdag of zaterdag de Eiffeltoren bezoekt, kun je mooi een markt meepikken op de Avenue de Saxe. De mooiste route om erheen te lopen is via de oostzijde van het Champ-de-Mars."

Karin vervolgt: "Menig Parijzenaar die in de buurt werkt, doet er op donderdag in zijn middagpauze boodschappen voor het weekend. Naast de vele kraampjes vind je op de markt ook allerlei lekkers om te snacken. Zo vind je er galettes libanaises, heerlijk gevuld Libanees brood met spinazie en kaas, rundvlees of iets anders lekkers. Een paar passen verder worden in grote pannen lunchgerechten gemaakt. Het water loopt je al in de mond als je de gebakken aardappeltjes met gebakken champignons en kip ruikt."

Le Bistrot de Breteuil

Op de Place Breteuil zit volgens Karin een klassieke bistro, Le Bistrot de Breteuil. Deze bistro is goed betaalbaar, met op weekdagen elke dag een wisselende Franse klassieker voor maar twintig euro. Karin legt uit: "boeuf bourguignon, lapin à la moutarde of poulet basquaise. Ze hebben het er allemaal. ’s Avonds is het er overigens een stukje duurder."

voorgevel Bistrot de Breteuil in Parijs

Oui, mon général!

"Om de hoek zit een ander restaurantje dat de moeite waard is", vertelt Karin. "Steevast stampvol met lunchgasten. Bij Oui, mon général! lunch je al voor achttien euro met twee gangen, al kun je er ook een tosti of sandwich bestellen."

Restaurant Oui Mon Général in Parijs

Au Pied de Fouet

Ietsje verderop, aan de Rue de Babylone 45, vind je Au Pied de Fouet. Dit restaurant bestaat al meer dan honderd jaar en is erg populair. Karin: "Vaak krijg je de deur niet eens open, vanwege de vele mensen die wachten op een plek. Heerlijk traditioneel smullen en niet duur."

Maison Ambre

Aan de Boulevard Pasteur 8 vind je Maison Ambre, een Marokkaanse traiteur waar je ongelooflijk goed kunt eten. Reserveren is aan te raden, het is een populaire plek onder de locals.

Lagano

Dit restaurant rondom de Eiffeltoren is relatief nieuw, maar daardoor niet minder goed. Volgens Karin kun je hier heerlijke gerechtjes eten, elke dag zet Lagano het nieuwe menu op Instagram.

Onlangs at Karin daar geweldige coquilles, geserveerd op een crème van zoete aardappels. Karin: "Ze serveren de wereldkeuken in kleine porties à partager, dat wil zeggen dat je de gerechtjes kunt delen met je gezelschap."

Mori Yoshida

Klassieke Franse taartjes met een Japanse twist? Jazeker! Deze patisserie maakt geweldige en bijzondere taartjes, die het proeven meer dan waard zijn. Ideaal als toetje, nadat je heerlijk hebt gegeten bij een restaurant rondom de Eiffeltoren.

Lees verder na de advertentie

Quartier Latin

Voor een goed toetje kun je ook een stukje verder lopen richting Quartier Latin. Deze wijk staat bekend als een studentenwijk, waar al eeuwenlang studenten uit alle delen van de wereld naartoe trekken. Daarnaast kun je ook erg goed eten in dit deel van Parijs.

Chapon

Karin vertelt: "In de Rue du Bac vind je zelfs een chocomoussebar! Op meer plekken in Parijs vind je locaties van Chapon. Je kunt er kiezen uit verschillende smaken, van bitter en puur tot wat milder en zelfs witte chocola."

chocolademousse van Chapon in Parijs

Le Bon Marché

Volgens Karin is de epicerie van Le Bon Marché de moeite waard om even te bezoeken, je vindt er ontzettend veel lekkere dingen. Denk aan heerlijke producten zoals kaas, verse pasta, verschillende soorten chocolade, charcuterie en nog veel meer. Karin: "In het souterrain zit een wijnkelder, waar je alleen al bij de aanblik dronken van geluk wordt. Bijzonder zijn ook de champagnes die ze er verkopen."

Bouillons in Parijs

Bouillons ontstonden in de tweede helft van de 19e eeuw. Karin legt uit: "Het begon met een slager, Pierre-Louis Duval serveerde elke dag één vleesgerecht en één bouillon voor de arbeiders in de buurt, waarschijnlijk werknemers van Les Halles, de grote veiling van Parijs. Eind 19e eeuw waren er 250 bouillons in Parijs. Nu zijn dat er veel minder."

Ook in het Quartier Latin vind je er twee vlak bij elkaar, Bouillon Racine in Rue Racine en Polidor in Rue Monsieur Le Prince. Door de hele stad vind je een aantal locaties van Bouillon Chartier. Ondanks dat je er vaak even in de rij staat te wachten, is dit restaurant absoluut de moeite waard.

Food Society

Op ongeveer vijf minuten lopen van Montparnasse vind je de foodhall Food Society. Karin vertelt: "Eten in industriële stijl met pingpongtafels en flipperkasten, dat is Food Society. Van saladebar tot Thais of Afrikaans, voor vijftien euro kun je hier al erg goed eten. Daarnaast kun je op verschillende punten water tappen, zo blijft Parijs een beetje betaalbaar."

Gallia

Net buiten de ring vind je Gallia, waar je terecht kunt voor de lekkerste bieren. Ideaal voor een rondleiding of proeverij door de brouwerij. Deze moet je van tevoren reserveren, al kan dat gemakkelijk via visite@galliaparis.com. Overigens organiseert Gallia ook veel evenementen, dus houd hun agenda in de gaten.

Karin vertelt: "Ze brouwen hier speciale bieren, daarnaast experimenteren ze veel. Het team van Gallia is continu op zoek naar nieuwe smaken en combinaties. In de zomer kun je heerlijk buiten zitten. Naast fantastische bieren kun je er ook nog eens goed eten."

bieren van Gallia in Parijs

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Foodies Travel en ontvang de beste hotspots en tips in je mail!

Ontvang de leukste tips, restaurants, verhalen en speciale aanbiedingen.
Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Restaurants in Parijs: Bas Erkens bij The Butcher of Paris

De beste tips en inspiratie in je mail:

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Foodies Travel en ontvang de beste hotspots en tips in je mail!

Ontvang de leukste tips, restaurants, verhalen en speciale aanbiedingen.