
Café Visscher in Leiden: alsof je even in Parijs bent
Al tijden stond Café Visscher in Leiden op mijn lijstje om te bezoeken, eindelijk lukte het om af te reizen naar de Sleutelstad. Chef Arie Visscher staat aan het hoofd van de keuken, eerder verdiende hij al zijn sporen bij diverse restaurants. De kaart staat vol met klassieke Franse gerechten, maar dan vaak nét even anders.
Lees verder na de advertentie
Café Visscher in Leiden
Dit restaurant in Leiden zit tegenover station Leiden Centraal, in één van de drukste straten van de stad. Nu hoorde ik om mij heen al ontzettend veel goede verhalen over Café Visscher, waardoor ik alleen maar nieuwsgieriger werd.
Michelin noemt Café Visscher een luxe brasserie, en daarmee slaan ze de spijker op de kop. Eigenlijk is het een restaurant, een café, een brasserie en een huiskamer in een. Je kunt er elk moment van de dag terecht, van een goede lunch tot aan een gezellige borrel of een uitgebreid diner. Ik ging op onderzoek uit en schoof aan bij Café Visscher voor een heerlijk diner.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Foodies Travel en ontvang de beste hotspots en tips in je mail!
Lees verder na de advertentie
Bib Gourmand
Het is niet voor niets dat Café Visscher in 2024 een Bib Gourmand kreeg van Michelin, wat mij betreft volledig terecht overigens. Verrassend aan deze plek is dat er niet een standaard gangenmenu wordt geserveerd, je bestelt gewoon à la carte. Bijpassende wijnen erbij? Geen probleem. Alleen voor- en tussengerechten in plaats van een hoofdgerecht? Ook geen probleem.
Het team van Arie Visscher doet er alles aan om het de gasten naar de zin te maken. Dat begint al bij binnenkomst, je wordt direct vriendelijk ontvangen en naar een tafeltje begeleid. Voor je het weet staat er water op tafel, samen met vers brood en verschillende soorten boter.

Lees verder na de advertentie
Geen gangenmenu
De menukaart staat vol met Franse klassiekers, vaak met een interessante twist. De steak tartaar wordt bijvoorbeeld geserveerd met XO-crème (om je vingers bij af te likken - zó lekker) en geplette langoustine. De scholfilet verschijnt op tafel met gerookte paling, boontjes en beurre blanc, ook al zo'n fijne combinatie.
Het is verrassend en verfrissend dat je bij Café Visscher geen gangenmenu bestelt, zoals bij zoveel restaurants. Hier bestel je gewoon à la carte. Geen gedoe, je kiest zonder verplichtingen waar je zin in hebt. Of dat nu een paar bites voor bij de borrel zijn (tip: eitje kaviaar), een aantal voorgerechten om te delen of drie gangen, het kan allemaal.
De uitgebreide wijnkaart biedt meer dan genoeg lekkers om uit te kiezen, al helpt de bediening je graag met bijpassende wijnen. Er is geen sommelier aanwezig, maar dit neemt niet weg dat de wijnkennis onder het team uitstekend is.

Lees verder na de advertentie
Schuimige kreeftensoep
Alles bij Café Visscher maakt dat ik mij hier thuis voel. De vriendelijke bediening, de goede sfeer en de warme inrichting. Vanaf het moment dat je zit hoef je niets meer, en dat is erg fijn. Behalve kiezen wat je wilt eten natuurlijk. Alles bij elkaar lijkt het net alsof ik even in Parijs ben, in een sfeervolle brasserie middenin de stad van de liefde.
De verschillende opties op de kaart klinken stuk voor stuk ontzettend lekker, toch lukt het om een aantal gerechten uit te kiezen. Sla in ieder geval de steak tartaar niet over, net als het eitje kaviaar én het buikspek - maar mijn absolute favoriet is de schuimige kreeftensoep.
Bedenk je de meest romige bisque, maar dan nóg lekkerder en voller van smaak. Chef Arie Visscher maakt niet alleen een hele goede kreeftensoep, hij serveert de soep met Hollandse garnalen, crème fraîche en een heerlijke dragonolie.


Lees verder na de advertentie
Plekjes aan de bar
Ze houden bij Café Visscher overigens elke dag een aantal plekken vrij aan de bar, zodat je er altijd wel naar binnen kunt lopen. En stiekem zijn de krukken aan de bar vaak de allerleukste plekken. Zeker als het ook nog eens zo'n prachtige bar is als bij Café Visscher, inclusief luxe barkrukken waar je eigenlijk niet meer van wilt opstaan zodra je zit.

Lees verder na de advertentie
Reserveer of loop binnen bij Café Visscher
Spontaan op zoek naar een goed restaurant in Leiden? Dan is Café Visscher dé plek waar je moet zijn wat mij betreft. Reserveer van tevoren een tafel om zeker te zijn van een plekje (tip: vraag naar de romantische nisjes), al kun je dus ook gewoon binnenlopen zonder reservering.
Ze zijn geopend van 11.00 uur ’s ochtends tot 23.00 uur ’s avonds, in het weekend zelfs tot 01.00 uur. Zo kun je op ieder moment van de dag genieten van een fijne lunch, een uitgebreid diner of een gezellige borrel.
Je vindt Café Visscher aan de Stationsweg 7 in Leiden.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Foodies Travel en ontvang de beste hotspots en tips in je mail!
Onze tips

Deze culinaire steden in Europa wil je niet missen

Restaurants in Wrocław: dit zijn de beste hotspots & tips

Restaurants in Valencia: dit zijn de beste hotspots & tips

9x de lekkerste hamburgers van Nederland

Restaurants in Amsterdam: dit zijn de beste hotspots & tips

Dit zijn de beste steden ter wereld voor foodies

Restaurants in Rotterdam: dit zijn de beste hotspots & tips

Restaurants in Wenen: dit zijn de beste hotspots & tips

Culinair genieten: 6 toprestaurants in Nederland die je niet mag missen

Dit zijn de leukste Italiaanse hotspots in Nederland

Dit is de Horeca Hoofdstad van Nederland in 2025

Hokkai x De Japanner: reserveer nu voor Sake Sunday

Dit zijn de beste ijssalons van Nederland

Deze Tsjechische gerechten moet je proeven tijdens je citytrip in Praag

Derry: dé culinaire stad van Noord-Ierland

Restaurants in Sevilla: dit zijn de beste hotspots & tips
Bas Erkens
Redacteur
Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.