Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Cover voor Groente en fruit uit eigen tuin? Leer er alles over op TuinIdee

Groente en fruit uit eigen tuin? Leer er alles over op TuinIdee

In samenwerking met TuinIdee

Advertentie

Wortels en paprika's kopen bij de supermarkt is makkelijk, maar het is natuurlijk veel leuker én lekkerder om ze zelf te kweken. Hoe tof is het om te zien dat het zaadje uitgegroeid is tot een volwaardige groente? Even oogsten, een recept uitzoeken en koken maar. Alleen...hoe begin je eigenlijk met een eigen moestuin en wat zijn de do's en don'ts? Je leert er alles over tijdens TuinIdee.

TuinIdee in de Brabanthallen

Nog even februari uitzitten en dan mogen je groene vingers weer uit de dikke wanten gehaald worden. Het zou echter zonde zijn als je gezaaide groentes en fruit niet uit de grond komen. Daarom hebben we bij foodies een gouden tip voor je: neem eens een kijkje bij de leukste en grootste tuinbeurs van Nederland: TuinIdee! Hier leer je jouw eigen boontjes doppen, zie je de mooiste voorbeeldtuinen en ontdek je hoe jij jouw eigen, eetbare tuin kunt ontwerpen. Voor deze workshop neem je een kaveltekening met woningindeling op schaal ( 1:100 of 1:50) mee en een paar foto’s. Zo wordt jouw ontwerp echt afgestemd op je situatie. Hoe leuk is dat?

foodies tipt: dit mag je niet missen tijdens TuinIdee

Van bekende tuinierders in het tuintheater tot moestuinquiz en van de nieuwste trends tot onmisbare tips om jouw buitenruimte gezelliger te maken dan ooit: van het programma van TuinIdee gaat ieder groen hart spontaan sneller kloppen. Het is dan ook lastig kiezen wat we als eerste willen doen. Gelukkig kun je er drie dagen lang van 10:00 tot 18:00 uur terecht. Ga in ieder geval niet weg zonder deze superleuke activiteiten te doen:

  • Volg de workshop eetbare Insecten & bloemen
    Weer eens iets anders dan vlees, vis of vega(n): een workshop hapjes maken met bloemen en insecten. Na een uitleg over het eten van deze lekkernijen, ga je samen met Daisy Stauder van Bugbon aan de slag.
  • Bezoek de moestuinwereld
    Staat een eigen moestuin beginnen al een flinke tijd op jouw lijstje, maar komt het er steeds niet van? Of je nou een balkon of een grote tuin hebt: je vindt hier alle tips en tricks om jouw droom nu écht waar te maken. Het resultaat? Dit jaar krijg jij puur natuur op je bord.
  • BINGO!
    Hou jij wel van een spelletje en wil je mooie prijzen winnen? Snel je dan naar het Tuintheater voor de Gardeners’ World Bingo. Wie weet worden precies de juiste cijfers getrokken en ga jij naar huis met een echte eyecatcher. Een gokje waard, toch?

Begin het tuinseizoen goed

TuinIdee is dit jaar van 13 t/m 16 februari in Den Bosch. De entreeprijs is € 16,50 aan de kassa. Kinderen tot en met 12 jaar kunnen onder begeleiding van een volwassene gratis naar binnen. Kijk voor meer informatie en ticketverkoop op de website van TuinIdee.

Koop nú je kaartje al met €4 korting!

Tot en met 12 februari 2020 kun je gebruik maken van foodies online voordeelactie. Toegangskaarten kosten dan niet € 16,50, maar slechts € 12,50. Dat is een korting van € 4,00 per persoon. Profiteer nu en koop jouw kaartje voor de leukste tuinbeurs van Nederland!

Beeld: TuinIdee

Profielfoto van

foodies-partner

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!