
Zelf chili con carne maken
Lees verder na de advertentie
Zelf chili con carne maken is helemaal niet moeilijk. Wie het recept in de vingers heeft, kan altijd wat lekkers op tafel zetten. Want de meeste ingrediënten heb je waarschijnlijk elke dag al in huis. Wie de basis kent, kan zijn eigen recept samen te stellen. Maar daarvoor moet je eerst wat experimenteren met verschillende recepten. Zo weet je wat je lekker vindt. Maak je je chili met gehakt of met stoofvlees? En welke kruiden gebruik je precies? En welke pepers en welke bonen? De onderstaande recepten geven inspiratie!
Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?
Tip

Profiteer dan van onze tijdelijke aanbieding: 1 jaar Foodies met 43% korting! Dat betekent 12 nummers voor maar 55,- (i.p.v. € 95,88).

Makkelijke chili con carne
Wil je snel een chili maken? Met dit recept maak je een makkelijke en snelle chili met rundergehakt, kidneybonen, tomatenblokjes en rode en groene pepers. Ook met de kruiden doen we niet te moeilijk, we gebruiken komijn, chili- en paprikapoeder en een beetje kaneel. Met een paar heerlijke verse ingrediënten zet je een gezellig eenpansgerecht op tafel, en dat al binnen drie kwartier.

Slow chili: gestoofde runderchili met jalapeñoscones
Heb je tijd om uitgebreid in de keuken te staan? Neem dan de moeite om een slow chili te maken. Door het gerecht lang te laten pruttelen, kunnen alle smaken er goed intrekken. Het is de moeite waard om gedroogde bonen voor dit recept te gebruiken, die geven een lekkere textuur. Maar om tijd te besparen kun je ze ook vervangen door zwarte bonen uit blik (2 blikken, gespoeld en uitgelekt) die je pas het laatste uur toevoegt.

De beste chili con carne
Voor de beste chili gebruik je lekkere Mexicaanse pepers: anchopeper, chipotlepeper en cascabelpeper. Van een nachtje in de koelkast wordt het nóg lekkerder. Vind je de chili te dun of te waterig? Voeg dan vlak voor het einde van de kooktijd wat masa (fijn maïsmeel) toe.
Je chili laten swingen met meer gedroogde pepers? Lees dan ook: 7x gedroogde pepers op een rijtje
Onze tips

Van pittig tot zoet: dit zijn de lekkerste marinades voor bij de BBQ

Geen luchtje dit jaar: dit wil je vader écht voor vaderdag

Geslaagd? Serveer deze hapjes voor een onvergetelijk examenfeest

Lichte maaltijden voor het avondeten

5x recepten voor de lekkerste zomerse taarten

Of je nu slaagt of zakt: dit gebak met champagne is er voor élke uitslag

15x heerlijke recepten met aardappel

10+ heerlijke recepten voor aardappels uit de oven
Willem van Santen
Chef & fotograaf
Heeft geen grote bezwaren tegen ananas op pizza. Heeft wel grote bezwaren tegen kiwi en papaja. Als kok is hij klassiek Frans opgeleid, maar nu ontdekt hij al jaren recepten van over de hele wereld bij foodies magazine.