Zelf chili con carne maken
Zelf chili con carne maken is helemaal niet moeilijk. Wie het recept in de vingers heeft, kan altijd wat lekkers op tafel zetten. Want de meeste ingrediënten heb je waarschijnlijk elke dag al in huis. Wie de basis kent, kan zijn eigen recept samen te stellen. Maar daarvoor moet je eerst wat experimenteren met verschillende recepten. Zo weet je wat je lekker vindt. Maak je je chili met gehakt of met stoofvlees? En welke kruiden gebruik je precies? En welke pepers en welke bonen? De onderstaande recepten geven inspiratie!
Wil je ook de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Makkelijke chili con carne
Wil je snel een chili maken? Met dit recept maak je een makkelijke en snelle chili met rundergehakt, kidneybonen, tomatenblokjes en rode en groene pepers. Ook met de kruiden doen we niet te moeilijk, we gebruiken komijn, chili- en paprikapoeder en een beetje kaneel. Met een paar heerlijke verse ingrediënten zet je een gezellig eenpansgerecht op tafel, en dat al binnen drie kwartier.
> naar het recept: chili con carne
Slow chili
Heb je tijd om uitgebreid in de keuken te staan? Neem dan de moeite om een slow chili te maken. Door het gerecht lang te laten pruttelen, kunnen alle smaken er goed intrekken. Het is de moeite waard om gedroogde bonen voor dit recept te gebruiken, die geven een lekkere textuur. Maar om tijd te besparen kun je ze ook vervangen door zwarte bonen uit blik (2 blikken, gespoeld en uitgelekt) die je pas het laatste uur toevoegt.
> naar het recept: gestoofde runderchili met jalapeñoscones
De beste chili con carne
Voor de beste chili gebruik je lekkere Mexicaanse pepers: anchopeper, chipotlepeper en cascabelpeper. Van een nachtje in de koelkast wordt het nóg lekkerder. Vind je de chili te dun of te waterig? Voeg dan vlak voor het einde van de kooktijd wat masa (fijn maïsmeel) toe.
> naar het recept: de beste chili con carne