Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
gestoofde-runderchili-met-j

Zelf maken: chili con carne

Profielfoto van WillemWillem van Santen

Advertentie

Chili con carne is dé klassieker die iedereen onder de knie hoort te krijgen. Het is makkelijk, voedzaam en vooral heel erg lekker. Daarom heeft bijna iedereen wel zijn eigen geheime recept voor chili con carne. Heb jij nog geen eigen chili ontwikkeld? Hier zijn drie recepten om je op weg te helpen naar jouw ultieme chili con carne recept!

Zelf chili con carne maken

Zelf chili con carne maken is helemaal niet moeilijk. Wie het recept in de vingers heeft, kan altijd wat lekkers op tafel zetten. Want de meeste ingrediënten heb je waarschijnlijk elke dag al in huis. Wie de basis kent, kan zijn eigen recept samen te stellen. Maar daarvoor moet je eerst wat experimenteren met verschillende recepten. Zo weet je wat je lekker vindt. Maak je je chili met gehakt of met stoofvlees? En welke kruiden gebruik je precies? En welke pepers en welke bonen? De onderstaande recepten geven inspiratie!

Wil je ook de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Makkelijke chili con carne

Wil je snel een chili maken? Met dit recept maak je een makkelijke en snelle chili met rundergehakt, kidneybonen, tomatenblokjes en rode en groene pepers. Ook met de kruiden doen we niet te moeilijk, we gebruiken komijn, chili- en paprikapoeder en een beetje kaneel. Met een paar heerlijke verse ingrediënten zet je een gezellig eenpansgerecht op tafel, en dat al binnen drie kwartier.

> naar het recept: chili con carne

chili con carne

Slow chili

Heb je tijd om uitgebreid in de keuken te staan? Neem dan de moeite om een slow chili te maken. Door het gerecht lang te laten pruttelen, kunnen alle smaken er goed intrekken. Het is de moeite waard om gedroogde bonen voor dit recept te gebruiken, die geven een lekkere textuur. Maar om tijd te besparen kun je ze ook vervangen door zwarte bonen uit blik (2 blikken, gespoeld en uitgelekt) die je pas het laatste uur toevoegt.

> naar het recept: gestoofde runderchili met jalapeñoscones

chili con carne maken

De beste chili con carne

Voor de beste chili gebruik je lekkere Mexicaanse pepers: anchopeper, chipotlepeper en cascabelpeper. Van een nachtje in de koelkast wordt het nóg lekkerder. Vind je de chili te dun of te waterig? Voeg dan vlak voor het einde van de kooktijd wat masa (fijn maïsmeel) toe.

> naar het recept: de beste chili con carne

chili con carne zelf maken

Je chili laten swingen met meer gedroogde pepers? Lees dan ook: 7x gedroogde pepers op een rijtje

Onze tips

Profielfoto van

Willem van Santen

Chef & fotograag

Heeft geen grote bezwaren tegen ananas op pizza. Heeft wel grote bezwaren tegen kiwi en papaja. Als kok is hij klassiek Frans opgeleid, maar nu ontdekt hij al jaren recepten van over de hele wereld bij foodies magazine.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!