Foodies 03/2024
Zuid-Amerika
Foodies Zuid-Amerika
eiersalade

Eiersalade maken: zo doe je dat

Profielfoto van AnneAnne Mebelder

Advertentie

Heb je het over klassiekers dan heb je het over eiersalade. Op een toastje tijdens de borrel, of op de boterham bij de lunch. Wist je dat eiersalade zelf maken super simpel is? Ook ideaal om gekookte eitjes die je over hebt van het ontbijt in te verwerken. Wij geven je handige tips voor hoe je dit doet!

Eiersalade maken

Of je nou de paasbrunch aan het voorbereiden bent of zin hebt in lekker broodbeleg tijdens de lunch: eiersalade kan altijd. Natuurlijk kun je die in de supermarkt kopen, maar zélf eiersalade maken vinden wij eigenlijk het allerlekkerst. En dat is helemaal niet moeilijk, kijk maar!

Wil je ook de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Gebruik hardgekookte eieren

Wanneer je eiersalade gaat maken, moet je eerst op de juiste manier eieren koken. Je kunt het beste hardgekookte eieren gebruiken. Van zachtgekookt ei word je salade namelijk al snel een papje, en daar wordt niemand blij van. Hardgekookte eieren kun je zowel grof hakken als heel fijn snijden of zelfs door een zeef halen voor je ze door de salade mengt. Het is maar net wat je zelf lekker vindt.

Varieer met smaken

Wil je eens variëren op de klassieker? Voeg eens wat fijngesneden augurk of kappertjes toe. Geef de eieren een beetje pit met een fijngehakt chilipepertje, een snuf (gerookte)paprikapoeder of een theelepel mosterd. Ook lekker: een scheutje worcestershiresaus of snuf kerriepoeder. Wat verse dille werkt ook goed, helemaal wanneer je de eiersalade serveert met gerookte zalm bijvoorbeeld. Normaal gesproken wordt eiersalade vaak gemaakt met mayonaise, maar als je een wat lichtere variant wilt kun je ook kiezen voor Griekse yoghurt of kwark.

Hoe serveer je het?

Natuurlijk kun je je zelfgemaakte salade zo op een toastje, een cracker of op een snee (geroosterd) desembrood serveren, maar eiersalade combineert ook heel goed met gerookte zalm, plakjes avocado, ham of gebakken bacon. Voeg deze smaakmakers dus zeker eens toe aan je toastje.

Hoe bewaar je het?

In een afgesloten bakje kun je een zelfgemaakte salade zo’n drie dagen in de koelkast bewaren. Invriezen is een minder goed idee daar wordt de salade snel papperig van.

Recepten om zelf eiersalade te maken

Heb je er zin in gekregen? Dat komt goed uit. Met onderstaande recepten kun je direct aan de slag en thuis je eigen eiersalade maken.

Basisrecept eiersalade

Klassieker dan dit kan het niet. Dit is hét basisrecept dat iedereen in z’n archief moet hebben.

> bekijk recept: eiersalade basisrecept

eiersalade

Zonnige salade van Jamie Oliver

Wil je eens lekker variëren? Ga dan voor deze versie met dukkah en granaatappel. Zo gaat deze salade nooit vervelen.

> naar het recept: zonnige eiersalade van Jamie Oliver

Zonnige eiersalade

Lees ook:

Profielfoto van

Anne Mebelder

Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!