Advertentie
Eiersalade maken
Of je nou de paasbrunch aan het voorbereiden bent of zin hebt in lekker broodbeleg tijdens de lunch: eiersalade kan altijd. Natuurlijk kun je die in de supermarkt kopen, maar zélf eiersalade maken vinden wij eigenlijk het allerlekkerst. En dat is helemaal niet moeilijk, kijk maar!
Wil je ook de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Gebruik hardgekookte eieren
Wanneer je eiersalade gaat maken, moet je eerst op de juiste manier eieren koken. Je kunt het beste hardgekookte eieren gebruiken. Van zachtgekookt ei word je salade namelijk al snel een papje, en daar wordt niemand blij van. Hardgekookte eieren kun je zowel grof hakken als heel fijn snijden of zelfs door een zeef halen voor je ze door de salade mengt. Het is maar net wat je zelf lekker vindt.
Varieer met smaken
Wil je eens variëren op de klassieker? Voeg eens wat fijngesneden augurk of kappertjes toe. Geef de eieren een beetje pit met een fijngehakt chilipepertje, een snuf (gerookte)paprikapoeder of een theelepel mosterd. Ook lekker: een scheutje worcestershiresaus of snuf kerriepoeder. Wat verse dille werkt ook goed, helemaal wanneer je de eiersalade serveert met gerookte zalm bijvoorbeeld. Normaal gesproken wordt eiersalade vaak gemaakt met mayonaise, maar als je een wat lichtere variant wilt kun je ook kiezen voor Griekse yoghurt of kwark.
Hoe serveer je het?
Natuurlijk kun je je zelfgemaakte salade zo op een toastje, een cracker of op een snee (geroosterd) desembrood serveren, maar eiersalade combineert ook heel goed met gerookte zalm, plakjes avocado, ham of gebakken bacon. Voeg deze smaakmakers dus zeker eens toe aan je toastje.
Hoe bewaar je het?
In een afgesloten bakje kun je een zelfgemaakte salade zo’n drie dagen in de koelkast bewaren. Invriezen is een minder goed idee daar wordt de salade snel papperig van.
Recepten om zelf eiersalade te maken
Heb je er zin in gekregen? Dat komt goed uit. Met onderstaande recepten kun je direct aan de slag en thuis je eigen eiersalade maken.
Eiersalade basisrecept
Klassieker dan dit kan het niet. Dit is hét basisrecept dat iedereen in z’n archief moet hebben.
Naar het receptZonnige eiersalade van Jamie Oliver
Wil je eens lekker variëren? Ga dan voor deze versie met dukkah en granaatappel. Zo gaat deze salade nooit vervelen.
Naar het receptLees ook:
Onze tips
Dit zijn de lekkerste seizoensgroenten in mei
High tea: 9x recepten en alle do’s & don’ts
Tofu marineren: zo maak je tofu écht lekker
Aan de bak: dit zijn verschillende soorten deeg, bakpoeder en gist
Ouderwetse boterkoek bakken: tips en recept
Welke bloem is het meest geschikt om mee te bakken?
Zo kun je het beste salades bewaren & meenemen
De verschillende soorten peper op een rij
Geheim: dit moet je bij champagne eten!
Handig overzicht: hoeveel gram pasta per persoon?
Bestaat er ook goedkope champagne?
Zelf jus maken: het perfecte recept (met of zonder vlees)
Wat betekent brut en demi-sec bij champagne?
Do or don’t: mag ik champagne met ijs drinken?
Champagne rosé of wit: waar komt die kleur vandaan?
Paaseitjes over? Dit maak je ermee!
Anne Mebelder
Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?