
Zelf aardappelpuree maken
Lees verder na de advertentie
Wil je weten hoe je de perfecte aardappelpuree maakt? Lees dan snel verder! Wij delen onze ultieme tips. Maar voordat we beginnen, moet je weten dat er niet één soort perfecte aardappelpuree is. Het is afhankelijk van waar je persoonlijke voorkeur naar uitgaat: licht, luchtig en volumineus, of romig en zacht met veel boter. Het koken en pureren gaat in beide gevallen hetzelfde, alleen gebruik je andere aardappels.
Wil je iedere week recepten & tips ontvangen in je mailbox? Meld je aan voor onze nieuwsbrief:
Aardappels voor aardappelpuree
De truc voor de perfecte puree zit ‘m dus in de aardappels. Wil je luchtige puree? Gebruik dan bloemige aardappels zoals Bintje en Eigenheimer. Deze aardappelsoorten zijn perfect te gebruiken voor een luchtige variant. Liever boterachtige aardappelpuree? Kies dan juist voor vastkokende aardappels zoals Nicola en Charlotte.
Zelf maken: aardappelpuree
Voor de perfecte puree kan je de door jouw gekozen aardappels koken of stomen. Het kan allebei, als ze maar goed heet en droog gestoomd zijn voordat je ze pureert. Dat kan met een stamper, een knijper of kort met een handmixer. Het is maar net wat je zelf het fijnste vindt. Let er wel op dat je niet langer pureert dan nodig is. Dat is belangrijk om te voorkomen dat de puree plakkerig wordt. Sommige chefs gebruiken een zeef of passeerzeef voor extra zachte puree. Als je melk of room toevoegt, gebruik dan maar weinig om te voorkomen dat de puree te papperig wordt. Voeg ruim boter toe voor extra smaak en maak af met zout en peper en optioneel nootmuskaat.
> naar het recept: Foodies’ perfecte aardappelpuree
Lees ook: 6x de lekkerste puree met of zonder aardappel
Onze tips

Gevulde eieren maken? Zo maak je de lekkerste!

Tofu marineren: 6 combinaties die je tofu écht lekker maken

Paasbrood bakken: zo doe je dat zelf het lekkerst

Zelf karamel maken: zo doe je dat

6x Spaanse drankjes die je wil proberen!

Witte asperges koken: zo maak je ze perfect klaar

Groene asperges bereiden: van koken tot grillen

Wanneer is een avocado rijp? Zo test je het in 5 seconden!

Kun je aardappels met uitlopers nog eten? Zo zit het!

Dit is het verschil tussen witte, groene en paarse asperges

Avocado te hard? Zo maak je hem snel rijp

Lasagne opnieuw opwarmen: zo doe je dat

Van airfryer naar oven: tips en trucs mét omrekentabel

Soep bewaren in de koelkast of vriezer? Zo lang blijft het goed

Avocado snijden zonder snijwonden? Dit is de truc

Eieren koken in de airfryer: zo doe je dat
Willem van Santen
Chef & fotograaf
Heeft geen grote bezwaren tegen ananas op pizza. Heeft wel grote bezwaren tegen kiwi en papaja. Als kok is hij klassiek Frans opgeleid, maar nu ontdekt hij al jaren recepten van over de hele wereld bij foodies magazine.