Advertentie
Zelf aardappelpuree maken
Wil je weten hoe je de perfecte aardappelpuree maakt? Lees dan snel verder! Wij delen onze ultieme tips. Maar voordat we beginnen, moet je weten dat er niet één soort perfecte aardappelpuree is. Het is afhankelijk van waar je persoonlijke voorkeur naar uitgaat: licht, luchtig en volumineus, of romig en zacht met veel boter. Het koken en pureren gaat in beide gevallen hetzelfde, alleen gebruik je andere aardappels.
Wil je iedere week recepten & tips ontvangen in je mailbox? Meld je aan voor onze nieuwsbrief:
Aardappels voor aardappelpuree
De truc voor de perfecte puree zit ‘m dus in de aardappels. Wil je luchtige puree? Gebruik dan bloemige aardappels zoals Bintje en Eigenheimer. Deze aardappelsoorten zijn perfect te gebruiken voor een luchtige variant. Liever boterachtige aardappelpuree? Kies dan juist voor vastkokende aardappels zoals Nicola en Charlotte.
Zelf maken: aardappelpuree
Voor de perfecte puree kan je de door jouw gekozen aardappels koken of stomen. Het kan allebei, als ze maar goed heet en droog gestoomd zijn voordat je ze pureert. Dat kan met een stamper, een knijper of kort met een handmixer. Het is maar net wat je zelf het fijnste vindt. Let er wel op dat je niet langer pureert dan nodig is. Dat is belangrijk om te voorkomen dat de puree plakkerig wordt. Sommige chefs gebruiken een zeef of passeerzeef voor extra zachte puree. Als je melk of room toevoegt, gebruik dan maar weinig om te voorkomen dat de puree te papperig wordt. Voeg ruim boter toe voor extra smaak en maak af met zout en peper en optioneel nootmuskaat.
> naar het recept: Foodies’ perfecte aardappelpuree
Lees ook: 6x de lekkerste puree met of zonder aardappel
Onze tips
Dit zijn de lekkerste seizoensgroenten in mei
High tea: 9x recepten en alle do’s & don’ts
Tofu marineren: zo maak je tofu écht lekker
Aan de bak: dit zijn verschillende soorten deeg, bakpoeder en gist
Ouderwetse boterkoek bakken: tips en recept
Welke bloem is het meest geschikt om mee te bakken?
Zo kun je het beste salades bewaren & meenemen
De verschillende soorten peper op een rij
Geheim: dit moet je bij champagne eten!
Handig overzicht: hoeveel gram pasta per persoon?
Bestaat er ook goedkope champagne?
Zelf jus maken: het perfecte recept (met of zonder vlees)
Wat betekent brut en demi-sec bij champagne?
Do or don’t: mag ik champagne met ijs drinken?
Champagne rosé of wit: waar komt die kleur vandaan?
Paaseitjes over? Dit maak je ermee!
Willem van Santen
Heeft geen grote bezwaren tegen ananas op pizza. Heeft wel grote bezwaren tegen kiwi en papaja. Als kok is hij klassiek Frans opgeleid, maar nu ontdekt hij al jaren recepten van over de hele wereld bij foodies magazine.