Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Cover voor Iedereen is in de ban van deze pasta (en ook jij wil hem maken)

Iedereen is in de ban van deze pasta (en ook jij wil hem maken)

Profielfoto van RoxanneRoxanne

Advertentie

Sommige vrienden vinden mijn TikTokverslaving zonde van mijn tijd, maar ik weet wel beter. Van tips om de nagels van je hond te knippen tot hoe je doodgeblondeerde lokken weer levend kunt krijgen: alles staat erop. Meestal scroll ik gewoon door, maar om de nieuwste hype op het sociale medium kon ik gewoon niet heen: de baked feta pasta. Ik probeerde hem uit en dit is waarom jij dat ook moet doen.

Het recept voor de feta pasta, die nu viral gaat op TikTok, werd in 2019 al bedacht door de Finse foodblogger Jenni Häyrinen. Volgens de geruchten was het gerecht daar zó populair dat de feta bij veel supermarken in het land niet aan te slepen was. Nu lijkt dat weer het geval te gaan worden, want sommige video’s over deze pasta scoorden maar liefst een miljoen(!) likes en foodies van over de hele wereld zijn ermee aan de haal gegaan.

TikTok feta pasta: recept

Dat het gerecht zó populair is, is niet zo gek: de bereiding is namelijk super simpel. Het enige wat je nodig hebt voor TikTok’s feta pasta zijn cherrytomaatjes, olijfolie, oregano, knoflook, basilicum, je favoriete pasta en ja, je leest het goed, een heel blok feta. Alles in huis? Dan gaan we aan de slag!

  1. Pak een ovenschaal en doe de cherrytomaatjes + 4 hele knoflooktenen erin. Maak in het midden ruimte voor het blok feta en besprenkel met flink wat olijfolie. Strooi de oregano en wat zout en peper erover en bak dit geheel ongeveer 45 minuten op 200 graden.
  2. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in gezouten water.
  3. Haal het tomatenmengsel uit de oven. Knijp de teentjes knoflook uit en meng vervolgens alles met een lepel tot je een supercreamy saus krijgt. Voeg de pasta en de basilicumblaadjes toe & geniet!

Alle stappen nog even terugkijken? Bekijk de video over TikTok’s feta pasta hieronder:

Onder de video vind je extra tips om dit gerecht nóg lekkerder te maken

@cookingwithayehBaked Feta Pasta is def worth all the hype!! Inspired by the lovely @feelgoodfoodie ? ##fyp##foodtiktok##bakedfeta##pasta##foryou##foryoupage♬ Taste It – Ikson

Bonustips voor de perfecte TikTok feta pasta

Uiteraard kon ik het niet laten om deze pasta te proberen en ik kan je één ding vertellen: hij is de hype helemaal waard! Het bakken van de feta is een echte gamechanger en maakt hem anders dan alle andere pasta recepten die je ooit hebt geprobeerd. Om hem helemaal perfect te maken, heb ik mijn tips voor de ultieme TikTok feta pasta voor jou verzameld:

  1. Gebruik lekker veel olijfolie.
  2. Kies een pasta die zich kan vullen met de saus. Zelf heb ik orecchiete gebruikt, maar je kunt ook rigatoni, pipe rigate of penne gebruiken.
  3. Smash niet alle cherrytomaten voor de saus, maar laat er een paar heel. Ze zijn namelijk ook in zijn geheel onweerstaanbaar lekker.
  4. Bewaar een klein beetje kookvocht voor je de pasta afgiet. Pastawater bevat zetmeel en zorgt ervoor dat de saus iets indikt en lekker aan je pasta blijft kleven. Je kunt dit het beste doen door voor het afgieten een kopje eruit te scheppen en bij het vermengen van de saus met de pasta steeds een beetje kookvocht toe te voegen tot hij de juiste dikte heeft. Zo voorkom je dat je saus juist weer te waterig wordt!

Wil je iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
Profielfoto van

Roxanne

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!