Bereiding

‘Als ik aan een goede afsluiter van een heerlijk etentje denk, dan denk ik aan iets feestelijks. Ook moet het een gerecht zijn dat je goed kunt voorbereiden. Zo beperk je de stress op het moment suprème. Voor mij betekent feestelijk dat je beter je best doet dan normaal gesproken én dat je probeert je gasten te verrassen. Last but not least: ik gebruik graag seizoensproducten. Een toetje met cranberrysaus is wat mij betreft een no brainer. En wie houdt er niet van cheesecake? Maar dan wel cheesecake met een twist…’

  1. Week voor de cheesecake-crème de gelatine een kommetje water. Roer de roomkaas glad met het citroensap, de vanille-essence, de poedersuiker en 25 ml slagroom. Klop de overige slagroom luchtig en houd apart.
  2. Breng 25 ml water aan de kook. Knijp het gelatineblaadje uit. Voeg zodra het water kookt het gelatineblaadje toe en roer tot het opgelost is. Schenk het gelatinemengsel bij het roomkaasmengsel en voeg als laatste de slagroom toe. Klop het tot een luchtig geheel. Vul de spuitzak met het roomkaas-slagroommengsel en laat het ongeveer een halfuur in de diepvries opstijven.
  3. Verkruimel voor het opmaken de kandijkoeken en houd apart. Was de bramen en dep ze voorzichtig droog. Snijd de bramen in de lengte doormidden. Was de munt en dep hem droog. Snijd de bovenkant van de spuitzak. Maak het bord op met de cranberrysaus en de kandijkruimels. Spuit er toefjes cheesecake-crème op. Maak af met de bramen en de munt. Ziet het er niet feestelijk uit?

Foto en recept: Culinessa