Foodies 02/2025
Azië
cover Azie
pasteitjes

Pasteitjes met feta en halloumi of olijven

  • Gemiddeld

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. 1 Verwarm de oven voor tot 200 graden / gasstand 6.

  2. 2 Zeef de bloem in een grote kom en roer de suiker en het zout erdoor. Maak een kuiltje in het midden en schenk de eetlepel losgeklopt ei erin, de olie, gesmolten boter en het water. Roer alles door elkaar tot je een grof deeg hebt, laat het op je aanrecht of een snijplank glijden en kneed tot het soepel is. Zet weg.

  3. 3 Roer de ingrediënten voor de kaasvulling in een schaal door elkaar en de ingrediënten voor de olijvenvulling in een andere schaal.

  4. 4 Rol het deeg uit op een licht met bloem bestoven werkblad tot het ongeveer 1/2 cm dik is. Steek er met een uitsteekvormpje van 9 cm rondjes uit. Je kunt als dat makkelijker is het deeg eerst in vieren verdelen en die delen een voor een uitrollen.

  5. 5 Schep de kaasvulling op de helft van de deegrondjes (ongeveer 20) en de olijvenvulling op de andere twintig. Sluit de rondjes door ze dubbel te vouwen en de rand dicht te knijpen. Bestrijk met losgeklopt ei. Bestrooi met nigella- of sesamzaad. Leg ze op een bakplaat en bak in 15 minuten in de oven tot ze goudkleurig zijn. Bestrijk ze halverwege nog een keer met het eierglazuur als je denkt dat dat nodig is.

n..."

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)