Bereiding

“Als je in een dorpje bij mensen naar binnen kon gluren, zou je Libanese moeders deze lekkere kleine pasteitjes zien klaarmaken…”
Voor ca. 30-40 pasteitjes:
1 Verwarm de oven voor tot 200 graden / gasstand 6.
2 Zeef de bloem in een grote kom en roer de suiker en het zout erdoor. Maak een kuiltje in het midden en schenk de eetlepel losgeklopt ei erin, de olie, gesmolten boter en het water. Roer alles door elkaar tot je een grof deeg hebt, laat het op je aanrecht of een snijplank glijden en kneed tot het soepel is. Zet weg.
3 Roer de ingrediënten voor de kaasvulling in een schaal door elkaar en de ingrediënten voor de olijvenvulling in een andere schaal.
4 Rol het deeg uit op een licht met bloem bestoven werkblad tot het ongeveer 1/2 cm dik is. Steek er met een uitsteekvormpje van 9 cm rondjes uit. Je kunt als dat makkelijker is het deeg eerst in vieren verdelen en die delen een voor een uitrollen.
5 Schep de kaasvulling op de helft van de deegrondjes (ongeveer 20) en de olijvenvulling op de andere twintig. Sluit de rondjes door ze dubbel te vouwen en de rand dicht te knijpen. Bestrijk met losgeklopt ei. Bestrooi met nigella- of sesamzaad. Leg ze op een bakplaat en bak in 15 minuten in de oven tot ze goudkleurig zijn. Bestrijk ze halverwege nog een keer met het eierglazuur als je denkt dat dat nodig is.
Dit recept komt uit het nieuwe boek van Tony Kitous, Comptoir Libanais Feest!. Het boek staat boordevol traditionele en vernieuwende recepten uit het Midden-Oosten waarmee je moeiteloos een feestelijke maaltijd kunt bereiden voor familie en vrienden. Wij zien tafels vol mezze!
Titel: Comptoir Libanais Feest
Auteur: Tony Kitous
Uitgeverij: Becht
Prijs: 24,99 *beschikbaar per 14-09.Ben jij fan van Comptoir Libanais? Goed nieuws! Tony Kitous komt naar Nederland en jij kunt erbij zijn!