Bereiding

  1. Vet de bodem van een grote, gietijzeren braadpan in met de boter. Verwijder de buitenste bladeren van de preien en was de preien in koud water. Snijd de preien in stukken van 15 cm. Halveer de stukken over de lengte maar zorg dat de prei niet uit elkaar valt. Spoel de prei indien nodig nogmaals af met water. Laat goed uitlekken.
  2. Leg de prei met het snijvlak naar beneden in de braadpan. Bestrooi met zout, peper en het venkelzaad. Leg de takjes tijm tussen de prei. Zet het deksel op de pan en zet de pan op zeer laag vuur. Braiseer de prei in 15-20 minuten gaar. Open de pan niet te vaak zodat het vocht zoveel mogelijk in de pan blijft. Draai de preien na ca. 10 minuten voorzichtig om.
  3. Roer de crème fraîche los en meng er de twee soorten mosterd doorheen. Breng op smaak met zout en peper. Strooi de oude kaas vlak voor het serveren over de prei en geef de mosterddip erbij.

Receptuur en foodstyling: Willem van Santen Fotografie: Rob Kerkvliet Styling: Femke van Waveren