Bereiding

1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Verdeel de viergranenvlokken en de noten-vruchtenmix over een met bakpapier beklede bakplaat. Druip er de olie overheen en meng alles goed zodat de olie goed verdeeld is. Druip nu de honing erover en bestrooi met het kaneelpoeder. Meng alles opnieuw goed door elkaar. Dit gaat het beste als je je handen nat maakt.

2. Spreid het mengsel goed uit over de bakplaat en bak het in ca. 20 minuten goudbruin en krokant in de oven. Schep om de 5 minuten even om zodat het los blijft en niet een grote koek wordt.

3. Laat de granola op de plaat helemaal afkoelen en bewaar in een afgesloten pot. Eet de granola bijvoorbeeld met yoghurt of kwark en vers zomerfruit.

Per portie: ca. 211 kcal
6 g eiwit | 10 g vet | 23 g koolhydraten

smaakt

Dat Smaakt

Uit je voorraadkast de lekkerste biologische recepten op tafel toveren? Dat doe je met Smaakt. Met de viergranenvlokken, de noten-vruchtenmix en bloemenhoning van Smaakt maak je eenvoudig een fantastische biologische granola. Veel producten vind je gewoon in de supermarkt. Zijn ze uitverkocht of niet verkrijgbaar? Bestel ze dan makkelijk online via smaakt.bio.

foto’s en receptuur: Willem van Santen