Foodies 03/2024
Zuid-Amerika
Foodies Zuid-Amerika
4-granengranola

4-granengranola

In samenwerking met Smaakt
  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Ingrediënten voor 10 porties

Geniet in de ochtend, zolang het nog kan, op je terras of in de tuin van de warme bries, de eerste zonnestralen en een lekker zomers ontbijt.

Bereiding

  1. 1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Verdeel de viergranenvlokken en de noten-vruchtenmix over een met bakpapier beklede bakplaat. Druip er de olie overheen en meng alles goed zodat de olie goed verdeeld is. Druip nu de honing erover en bestrooi met het kaneelpoeder. Meng alles opnieuw goed door elkaar. Dit gaat het beste als je je handen nat maakt.

  2. 2. Spreid het mengsel goed uit over de bakplaat en bak het in ca. 20 minuten goudbruin en krokant in de oven. Schep om de 5 minuten even om zodat het los blijft en niet een grote koek wordt.

  3. 3. Laat de granola op de plaat helemaal afkoelen en bewaar in een afgesloten pot. Eet de granola bijvoorbeeld met yoghurt of kwark en vers zomerfruit.

Per portie: 211 kcal | 23 g koolhydraten | 6 g eiwit | 10 g vet

foto’s en receptuur: Willem van Santen

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)