Foodies 11/2024
Lekker stoven
fd2411 cover
Aardappel-basilicumgnocchi met tomaatjes en knoflookchips

Aardappel-basilicumgnocchi met tomaatjes en knoflookchips

In samenwerking met WMF
  • Gemiddeld

Advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Voor de knoflookchips

Voor de gestoofde tomaat

Move over, pasta, het is tijd voor gnocchi! Deze aardappelbolletjes maak je met dit recept én de pannen en de messen van WMF supermakkelijk zelf.

Bereiding

  1. Schil de aardappels met de Spitzenklasse Plus messen en snijd ze in gelijke stukken. Kook de aardappels in 15-20 minuten gaar. Giet de aardappels af met het handige afgietsysteem van de WMF Function 4 pan. Laat de aardappelen even afkoelen. Pureer intussen het ei met het basilicum met een staafmixer tot een groene puree. Haal de aardappels door een fijne aardappelpers of pureer ze en voeg 150 g bloem en het ei-basilicummengsel toe. Meng alles goed tot een glad deeg.

  2. Verdeel het deeg in 8 porties en rol elke portie uit tot een lange rol van 1 cm dik. Snijd de rol in stukjes van ca. 2 cm. Haal de stukjes door wat bloem en rol ze voorzichtig over een geribbelde gnocchiplank of de achterkant van een vork. Leg daarna de gnocchi apart op een bebloemde houten plank of een droogrek voor pasta.

  3. Verhit voor de knoflookchips de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Pel de knoflookteentjes en snijd ze met het scherpe Spitzenklasse Plus mes in dunne plakjes. Bak de knoflookplakjes goudbruin en krokant in de olie. Zorg dat ze niet te donker kleuren, dan wordt de knoflook bitter. Schep uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. Bestrooi met wat zout.

  4. Snijd voor de gestoofde tomaat de rode peper in de lengte doormidden. Leg samen met de tomaten in de olie van de knoflookchips en zet het vuur laag. Bak de tomaten ca. 10 minuten en bestrooi met wat zeezout. Breng intussen een grote pan water aan de kook voor de gnocchi.

  5. Kook de gnocchi in ca. 2 minuten beetgaar in kokend water. Giet de gnocchi af met het handige afgietsysteem van de WMF Function 4 pan en doe terug in de pan. Voeg de boter toe en breng op smaak met zout en peper. Verdeel over diepe borden en schep de gebakken tomaten ertussen. Maak af met de krokante knoflookchips, extra blaadjes basilicum en wat geraspte parmezaan.

Per portie: 653 kcal | 71 g koolhydraten | 16 g eiwit | 16 g vet

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)