Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Cover voor Aardappelbrood met raclette en augurkjes

Aardappelbrood met raclette en augurkjes

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Voor het aardappelbrood

Voor de dressing

Bereiding

  1. 1. Breng voor het aardappelbrood de aardappels in een pan koud water met wat zout aan de kook. Kook in 25-30 minuten door en door gaar. Giet af, laat kort afkoelen en pel de schil eraf. Doe de aardappels in een kom en stamp ze met 50 g boter. Roer 100 g zelfrijzend bakmeel, de zeezoutvlokken en de peper erdoorheen. Vorm een bal van het deeg.

  2. 2. Klop voor de dressing de mosterd, de azijn, zout en peper door elkaar. Roer de sjalot, de zilveruitjes, de augurk en de peterselie erdoorheen.

  3. 3. Rol het aardappeldeeg op een met bakmeel bestoven werkblad uit tot een cirkel (ca. 25 cm Ø, 1,5 cm dik). Leg de cirkel op een met bakmeel bestoven stuk bakpapier.

  4. 4. Verhit ½ tl boter in een grote ovenbestendige koekenpan. Draai de pan zodat het hele oppervlak ingevet is. Laat het aardappeldeeg voorzichtig van het bakpapier in de pan glijden. Bak in ca. 5 minuten krokant en goudbruin. Laat het deeg vanuit de pan op een bord glijden. Keer het aardappelbrood met de ongebakken zijde in de pan en bak nogmaals in ca. 5 minuten goudbruin.

  5. 5. Verhit de ovengrill op de middelste stand. Verdeel de raclette over het aardappelbrood en zet het aardappelbrood onder de grill. Gril 4-5 minuten tot de kaas gesmolten is. Verdeel de dressing eroverheen en serveer.

Per portie: 551 kcal | 51 g koolhydraten | 19 g eiwit | 29 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe & Adam Bush Foto’s: Mike English Styling: Tony Hutchingson Foodstyling: Kate Wesson

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)