Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Aardappelkroketjes met pittige avocado

Aardappelkroketjes met pittige avocado

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Kook de aardappels in 15-20 minuten half gaar in water met wat zout. Giet af en laat afkoelen. Pel ze en rasp ze boven een kom. Breng op smaak met zout en peper en meng goed door elkaar. Rol kleine cilinders van 3 cm lang en 2 cm breed van het mengsel. Zet apart tot het serveren.

  2. Fruit voor de hete saus de ui en de knoflook in 1 el olie op laag vuur tot ze glazig zijn. Voeg de overige ingrediënten en 200 ml water toe. Laat op laag vuur ca. 30 minuten inkoken tot het een ketchupachtige dikte heeft. Zeef de saus en laat afkoelen.

  3. Meng voor de avocado alle ingrediënten met elkaar en voeg naar smaak meer rode peper toe. Het is niet erg als de avocado wat zacht wordt. Bewaar de afgedekt met folie in de koelkast.

  4. Verhit de frituurolie in een ruime pan tot 180°C. Frituur de aardappelkroketjes portiegewijs in 3-4 minuten goudbruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met wat zout. Bak intussen de eieren zoals je ze zelf lekker vindt.

  5. Verdeel de aardappelkroketjes, een flinke lepel avocado en de gebakken eieren over 4 borden en maak af met wat hete saus.

Per portie: 567 kcal | 60 g koolhydraten | 16 g eiwit | 27 g vet

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)