Bereiding

  1. Meng de bloem met het zout in een kom. Meng de suiker en de gist met 100 ml lauw water. Laat het gistmengsel ca. 15 minuten staan. Voeg het gistmengsel en de olijfolie toe aan de bloem en kneed het geheel in ca. 15 minuten tot een soepel en elastisch deeg. Laat het deeg afgedekt in een kom ca. 1 uur rijzen op een warme plaats.
  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 250°C / hetelucht: 225°C) met een bakplaat erin. Schaaf de aardappels met een mandoline in zeer dunne plakjes. Roer in een kom de crème fraîche los. Verkruimel er de Pulled Oats in en meng goed  door. Breng op smaak met zout en peper. Roer de helft van de gruyère erdoorheen.
  3. Kneed het deeg kort door op een met bloem bestoven werkblad (of direct op bakpapier) en rol uit tot een dunne plak van ca. 30 cm Ø. Bestrijk het deeg met het crème-fraîchemengsel en verdeel er de aardappelschijfes en de rozemarijntakjes overheen. Bestrooi met de overige gruyère.
  4. Neem voorzichtig de hete bakplaat uit de oven en schuif er de pizza (op bakpapier) op. Bak de pizza in ca. 15 minuten goudbruin en gaar in de oven. Serveer de pizza direct.

Per portie: ca. 560 kcal
33 g eiwit | 23 g vet | 53 g koolhydraten

Dit recept is vegetarisch. 

Kijk bij Pulled Oats voor meer informatie of een verkooppunt bij jou in de buurt.