Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Aardappels met limoenyoghurt

Aardappels met limoenyoghurt

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 10 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 10 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
2

Ingrediënten

Indiase zoutjes over je aardappels strooien geeft een lekkere crunch!
Tip
Indiase zoutjes over je aardappels strooien geeft een lekkere crunch!

Bereiding

  1. Kook de aardappels in gezouten water ca. 40 minuten tot ze helemaal zacht zijn. Ze zullen openbarsten en enigszins uit elkaar vallen: dat is goed. Giet af in een vergiet en laat helemaal afkoelen.

  2. Meng het currypoeder met 1 el zout. Pureer de lime pickle in een blender helemaal fijn. Meng met de yoghurt en wat water om het dunner te maken.

  3. Verhit een laag van ca. 1 cm olie in een ruime pan. Breek de aardappels in grove stukken. Bak de aardap-pels ca. 10 minuten rondom in de hete olie tot ze mooi goudbruin en krokant zijn. Schep de aardappels in een kom en bestrooi met het curryzout.

  4. Verdeel de aardappels over een serveerschaal. Schep de granaatappelmelasse en de yoghurtsaus over de aardappels.

  5. Strooi de nigellazaadjes, de zoutjes, de kruiden en de lente-ui eroverheen en serveer direct.

Per portie: 487 kcal | 64 g koolhydraten | 11 g eiwit | 19 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Max Halley Foto’s: Mowie Kay Styling: Olivia Wardle Foodstyling: Adam Bush

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)