
Aardappels met limoenyoghurt
Eenvoudig
ca. 1 uur en 10 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 10 min. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Kook de aardappels in gezouten water ca. 40 minuten tot ze helemaal zacht zijn. Ze zullen openbarsten en enigszins uit elkaar vallen: dat is goed. Giet af in een vergiet en laat helemaal afkoelen.
Meng het currypoeder met 1 el zout. Pureer de lime pickle in een blender helemaal fijn. Meng met de yoghurt en wat water om het dunner te maken.
Verhit een laag van ca. 1 cm olie in een ruime pan. Breek de aardappels in grove stukken. Bak de aardap-pels ca. 10 minuten rondom in de hete olie tot ze mooi goudbruin en krokant zijn. Schep de aardappels in een kom en bestrooi met het curryzout.
Verdeel de aardappels over een serveerschaal. Schep de granaatappelmelasse en de yoghurtsaus over de aardappels.
Strooi de nigellazaadjes, de zoutjes, de kruiden en de lente-ui eroverheen en serveer direct.