Aardappelsoep met Hollandse garnalen en spinaziepuree
Gemiddeld
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Schil de aardappels en snijd ze in stukjes. Doe de aardappels met 1 l water en de bouillonblokjes in een pan en breng het geheel aan de kook. Kook de aardappels 10-15 minuten. Was ondertussen de spinazie en laat hem goed uitlekken. Stoof de spinazie ca. 2 minuten in 1 el boter en voeg 100 ml slagroom toe. Pureer de spinazie met een staafmixer en breng op smaak met zout en peper.
Pureer de aardappels als ze gaar zijn met een staafmixer. Voeg de rest van de slagroom en 1 el boter toe en breng de soep op smaak met zout en peper.
Snijd het brood in sneetjes en rooster de sneetjes. Verdeel de hete soep over kommen en roer er een lepel van de spinaziepuree doorheen. Snijd de bieslook fijn. Strooi de garnalen en de bieslook in de soep. Serveer met de geroosterde boerenbroodsneetjes.