Abonneren
Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Twee glazen met laagjes aardbeien, cheesecake, koek en ijs

Aardbeien-cheesecakesundaes

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Zin in iets zoets, maar geen zin om te bakken? Deze aardbeien-cheesecakesundaes zijn snel gemaakt en smaken precies zoals cheesecake hoort: romig, fris en een tikje luxe.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Benodigdheden

  • spuitzak met stervormig spuitmondje (optioneel)
Zin in iets zoets, maar geen zin om te bakken? Deze aardbeien-cheesecakesundaes zijn snel gemaakt en smaken precies zoals cheesecake hoort: romig, fris en een tikje luxe.
Tip
Probeer ook eens met speculoos- of Oreokoekjes.

Bereiding

  1. Schep de aardbeien om met de rietsuiker en de helft van het citroensap. Laat ca. 30 minuten staan.

  2. Klop intussen de slagroom met de poedersuiker, de vanille en de rest van het citroensap lobbig. Klop de roomkaas los, meng erdoorheen tot je een glad mengsel hebt.

  3. Houd het mengsel apart. Je kunt het ook in een spuitzak met stervormig spuitmondje doen. In de koelkast blijft het cheesecakemengsel tot een dag goed.

  4. Doe 1/3 van de aardbeien en het sap met de jam in een blender en pureer tot een saus.

  5. Verdeel de helft van de verkruimelde koekjes over sundae- of andere hoge glazen. Lepel of spuit wat van het cheesecakemengsel erop, verdeel wat plakjes aardbei tegen de binnenkant van het glas en sprenkel wat aardbeiensaus erin.

  6. Doe de rest van de koekjes erin, nog een laag cheesecakemengsel, een bolletje ijs en het grootste deel van de rest van de aardbeienplakjes. Lepel de rest van de saus eroverheen.

  7. Leg er nog een bolletje ijs op en lepel of spuit de rest van het cheesecakemengsel erop. Verdeel de rest van de aardbeienplakjes erover en serveer met lange lepels.

Per portie: 964 kcal | 74 g koolhydraten | 10 g eiwit | 68 g vet

© BBC Good Food Magazine / Immediate Media Receptuur: BBC Good Food Fotografie: Hannah Taylor-Eddington Styling: Amy Kinnear Foodstyling: Hannah Wilkinson

Dessert
Deze sundaes zijn lekker als tussendoortje, maar ook zeker geschikt als afsluiter van je zomerse diner!

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!