
Aardbeien-cheesecakesundaes
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Schep de aardbeien om met de rietsuiker en de helft van het citroensap. Laat ca. 30 minuten staan.
Klop intussen de slagroom met de poedersuiker, de vanille en de rest van het citroensap lobbig. Klop de roomkaas los, meng erdoorheen tot je een glad mengsel hebt.
Houd het mengsel apart. Je kunt het ook in een spuitzak met stervormig spuitmondje doen. In de koelkast blijft het cheesecakemengsel tot een dag goed.
Doe 1/3 van de aardbeien en het sap met de jam in een blender en pureer tot een saus.
Verdeel de helft van de verkruimelde koekjes over sundae- of andere hoge glazen. Lepel of spuit wat van het cheesecakemengsel erop, verdeel wat plakjes aardbei tegen de binnenkant van het glas en sprenkel wat aardbeiensaus erin.
Doe de rest van de koekjes erin, nog een laag cheesecakemengsel, een bolletje ijs en het grootste deel van de rest van de aardbeienplakjes. Lepel de rest van de saus eroverheen.
Leg er nog een bolletje ijs op en lepel of spuit de rest van het cheesecakemengsel erop. Verdeel de rest van de aardbeienplakjes erover en serveer met lange lepels.