Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Aardbeien daifuku ©Yoko Inagaki

Aardbeien daifuku

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 3

Ingrediënten

voor de vulling

Bereiding

  1. Meng het rijstmeel, water en de suiker in een kom. Verwarm het geheel 30 seconden in de magnetron op 600 W.

  2. Meng goed en zet dan nogmaals 30 seconden in de magnetron. Herhaal dit tot het deeg licht doorschijnend wordt. Laat afkoelen tot je het kunt vastpakken zonder je handen te verbranden.

  3. Verdeel de azukibonenpasta in drie gelijke delen. Druk de drie stukken bonenpasta één voor één plat op je handpalm en wikkel in elk stuk een aardbei. Zet opzij.

  4. Bestuif een snijplank met bloem. Leg hier het rijstmeeldeeg op en verdeel het in drie gelijke delen.

  5. Druk de drie stukken deeg één voor één plat op je handpalm en maak er een dun rondje van.

  6. Zet een met bonenpasta omhulde aardbei ondersteboven in het midden van elke deegplak.

  7. Wikkel het deeg om de aardbei en knijp de uiteinden aan de bovenkant voorzichtig dicht.

  8. Leg de daifuku op een schaal in een mooie contrasterende kleur. Je kunt er eventueel eentje doorsnijden om het rood van de aardbei te laten zien.

Tip: als je geen magnetron hebt, kun je het deeg ook bereiden met een rijstkoker of bamboe stoommandje. Meng de ingrediënten voor het deeg in een vuurvaste kom en zet die in een laagje kokend water in de rijstkoker of in een stoommandje die in een laagje kokend water in een wok staat. Stoom het geheel in 15 minuten gaar.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)

YOKO

€ 34,99
cover Yoko