Aardbeien daifukumochi
Eenvoudig
20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Meng het rijstmeel, water en de suiker in een kom. Verwarm het geheel 30 seconden in de magnetron op 600 W.
Meng goed en zet dan nogmaals 30 seconden in de magnetron. Herhaal dit tot het deeg licht doorschijnend wordt. Laat afkoelen tot je het kunt vastpakken zonder je handen te verbranden.
Verdeel de azukibonenpasta in drie gelijke delen. Druk de drie stukken bonenpasta één voor één plat op je handpalm en wikkel in elk stuk een aardbei. Zet opzij.
Bestuif een snijplank met bloem. Leg hier het rijstmeeldeeg op en verdeel het in drie gelijke delen.
Druk de drie stukken deeg één voor één plat op je handpalm en maak er een dun rondje van.
Zet een met bonenpasta omhulde aardbei ondersteboven in het midden van elke deegplak.
Wikkel het deeg om de aardbei en knijp de uiteinden aan de bovenkant voorzichtig dicht.
Leg de daifuku op een schaal in een mooie contrasterende kleur. Je kunt er eventueel eentje doorsnijden om het rood van de aardbei te laten zien.