
Aardbeien met geflambeerde limoenmeringue
Eenvoudig
45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Was de aardbeien voorzichtig in ruim koud water en laat ze goed uitlekken. Was de limoen grondig en dep hem droog. Rasp de schil van de limoen eraf en houd de geraspte schil apart. Knijp het sap uit de limoen en doe het samen met de suiker en 50 ml water in een pannetje. Breng aan de kook en laat inkoken tot een dikke siroop.
Klop de eiwitten met de poedersuiker stijf, eventueel in een keukenmachine. Giet al kloppend de hete siroop in een dun straaltje bij de eiwitten. Blijf kloppen tot het eiwitschuim is afgekoeld. Spatel de geraspte limoenschil door het eiwitschuim en doe het eiwitschuim in een spuitzak.
Rooster de pistachenoten in een droge pan. Snijd de kroontjes van de aardbeien, halveer ze en leg ze in een schaaltje. Spuit pieken van het limoenschuim op de aardbeien. Karamelliseer het schuim voorzichtig met een gasbrandertje of onder een hete grill. Bestrooi met de pistachenoten.