Foodies 11/2024
Lekker stoven
fd2411 cover
Aardbeien met zoete basilicumpesto

Aardbeien met zoete basilicumpesto

  • Eenvoudig

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Rooster de pijnboompitten in een droge pan goudbruin. Laat de pijnboompitten afkoelen. Pluk de basilicumblaadjes van de takjes. Blancheer de basilicum ca. 30 seconden in kokend water. Spoel de basilicumblaadjes koud onder stromend water en knijp er zo veel mogelijk vocht uit.

  2. Hak de basilicumblaadjes en de pijnboompitten grof en meng ze met de honing en de olijfolie. Was de aardbeien voorzichtig in koud water en laat ze uitlekken. Snijd de kroontjes eraf en halveer de aardbeien. Verdeel de aardbeien over kommen en schep er de pesto overheen. Dien op met wat versgemalen zwarte peper en vanille-ijs.

Per portie: 369 kcal | 24 g koolhydraten | 5 g eiwit | 27 g vet

Foto’s: Stephan van Raay
Foodstyling & receptuur: Willem van Santen
Styling: Femke van Waveren
Servies etc.: Subba (subba.nl)

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)