Foodies 11/2024
Lekker stoven
fd2411 cover
Aardbeienroomijs

Aardbeienroomijs

  • Eenvoudig

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

  • ca. 5 uur wachttijdca. 5 u. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 10

Ingrediënten

Bereiding

  1. Doe de aardbeien en de aardbeienjam in een keukenmachine en maal tot een gladde puree. Wrijf de puree door een zeef boven een kom om de pitjes te verwijderen.

  2. Klop de slagroom en de gecondenseerde melk met een handmixer stevig. Voeg de aarbeien puree toe aan het slagroommengsel en spatel het er voorzichtig doorheen. Spatel de gevriesdroogde aardbei erdoorheen. Verdeel het geheel over een vriezerbestendig bakje en laat opstijven in de vriezer.

  3. Serveer het ijs in bolletjes of in een hoorntje en garneer met je favoriete toppings.

Per portie: 460 kcal | 28 g koolhydraten | 5 g eiwit | 36 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Sarah Cook Foto’s: Sam Stowell Styling: Sarah Birks Foodstyling: Anna Glover

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)