Foodies 10/2024
Wij gaan bakken
Cover van
Cover voor Abrikoos met anijssiroop en hangop

Abrikoos met anijssiroop en hangop

  • Gemiddeld

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Spoel een schone theedoek uit en wring hem goed uit. Leg de doek in een vergiet en zet de vergiet op een kom. Schenk de yoghurt in de vergiet en vouw de doek over de yoghurt. Laat de yoghurt ca. 5 uur uitlekken in de koelkast.

  2. Breng de witte wijn met de suiker en de steranijs aan de kook. Maak de abrikozen schoon, halveer ze en verwijder de pitten. Leg de abrikozen in een pot of schaal en giet er de hete siroop overheen. Dek het geheel af en laat helemaal afkoelen.

  3. Verdeel de hangop over schaaltjes en schep er de abrikozen met de siroop overheen.

Foto’s: foodies

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)