Bereiding
- Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Verdeel het croissantdeeg in 6 driehoeken. Meng de custard met de eidooier en verdeel het in het midden over de deegdriehoeken. Leg op elke deegdriehoek 2 halve abrikozen en vouw de punten van het deeg losjes eroverheen. Leg de gebakjes op voldoende afstand van elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Meng de suiker, het kaneelpoeder en de hazelnoten en bestrooi de gebakjes met het mengsel. Bak ze in 15-20 minuten in de oven goudbruin. Serveer warm.
Per stuk: ca. 333 kcal
7 g eiwit| 18 g vet | 35 g koolhydraten
Custard
Voor ca. 300 g:
Snijd ½ vanillestokje in de lengte open en schraap het merg eruit. Verwarm 250 ml melk met het vanillemerg in een pan en laat ca. 10 minuten op laag vuur trekken. Roer 3 eidooiers met 50 g suiker glad. Meng er 1 el bloem en een snuf zout Doorheen. Schenk de warme melk al roerend bij het dooiermengsel. Schenk het geheel terug in de pan en verwarm al roerend op laag vuur tot de custard dik wordt. Laat afkoelen.
Bron: Olive Magazine