Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
abrikozen custard

Abrikozen-custardgebakjes

  • Gemiddeld

  • 35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Waar zouden we zijn zonder custard? Het romige mengsel van melk en eieren is helemaal in zijn element wanneer je er zoete snacks mee pimpt.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Verdeel het croissantdeeg in 6 driehoeken. Meng de custard met de eidooier en verdeel het in het midden over de deegdriehoeken. Leg op elke deegdriehoek 2 halve abrikozen en vouw de punten van het deeg losjes eroverheen. Leg de gebakjes op voldoende afstand van elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat.

  2. Meng de suiker, het kaneelpoeder en de hazelnoten en bestrooi de gebakjes met het mengsel. Bak ze in 15-20 minuten in de oven goudbruin. Serveer warm.

Per portie: 333 kcal | 35 g koolhydraten | 7 g eiwit | 18 g vet

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)