
Abrikozen-custardgebakjes
Gemiddeld
35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd
Waar zouden we zijn zonder custard? Het romige mengsel van melk en eieren is helemaal in zijn element wanneer je er zoete snacks mee pimpt.
Lees verder onder de advertentie
Waar zouden we zijn zonder custard? Het romige mengsel van melk en eieren is helemaal in zijn element wanneer je er zoete snacks mee pimpt.
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Verdeel het croissantdeeg in 6 driehoeken. Meng de custard met de eidooier en verdeel het in het midden over de deegdriehoeken. Leg op elke deegdriehoek 2 halve abrikozen en vouw de punten van het deeg losjes eroverheen. Leg de gebakjes op voldoende afstand van elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat.
Meng de suiker, het kaneelpoeder en de hazelnoten en bestrooi de gebakjes met het mengsel. Bak ze in 15-20 minuten in de oven goudbruin. Serveer warm.