Foodies Italië
Foodies Italië
cover Foodies Italië 2025
Cover voor Abrikozen-perzikchutney

Abrikozen-perzikchutney

  • Gemiddeld

  • 35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Week de gedroogde abrikozen ca. 1 uur in lauw water. Schil de gember en snijd hem fijn. Pel en snipper de knoflook. Halveer de perziken, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Snijd de groene peper in de lengte in en verwijder de zaadlijsten. Was de peper en hak hem fijn.

  2. Giet de abrikozen af, houd het weekvocht apart. Pureer de gewelde abrikozen met de gember, de groene peper, de knoflook, de suiker en een scheutje van het weekvocht in een keukenmachine. Doe het geheel in een pan en breng rustig aan de kook.

  3. Kook de chutney door tot de suiker goed is opgelost. Roer er de perzik doorheen en breng op smaak met de ciderazijn. Bewaar in een weckpot.

Foto’s: foodies

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)