Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Abrikozen-pistacherolletjes

Abrikozen-pistacherolletjes

  • Gemiddeld

  • ca. 2 uur bereidingstijdca. 2 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm voor het deeg de melk tot handwarm en voeg de gist en 1 tl suiker toe. Roer door elkaar en zet op een warme plek tot het gaat schuimen.

  2. Meng de bloem, ½ tl zout en de rest van de suiker in de kom van een keukenmachine. Voeg de gistmelk, 1 ei en 50 g zachte boter toe. Kneed het geheel in ca. 8 minuten tot een soepel deeg. Doe het deeg in een met boter ingevette kom en dek af met vershoudfolie. Laat het deeg op een warme plek 1,5– 2 uur rijzen.

  3. Doe voor de abrikozenpuree de abrikozen met de basterdsuiker en het citroensap in een kleine pan en kook op laag vuur tot de abrikozen uit elkaar vallen tot een dikke, stevige jam. Laat kort afkoelen en pureer het geheel in een blender tot een gladde puree.

  4. Meng voor de kardemomboter 75 g boter met de suiker en de kardemom. Maal de helft van de pistachenoten fijn in een kleine keukenmachine. Doe de gemalen pistache in een kom en maal de overgebleven pistachenoten grof. Vet een springvorm van 24 cm Ø in en bestrooi hem met de helft van de rietsuiker en de grof gehakte pistachenoten.

  5. Stort het deeg op een met bloem bestoven werkblad en kneed het kort door. Rol het deeg uit tot een rechthoek van 30×50 cm met de lange zijde naar je toe. Bestrijk het deeg met de kardemomboter  en daarna met de abrikozenpuree en laat aan de randen ca. 1 cm vrij. Bestrooi met de fijngehakte pistachenoten.

  6. Rol het deeg op. Snijd de rol in 7 gelijke stukken en zet deze met het snijvlak naar boven in de springvorm. Dek af met vershoudfolie en laat op een warme plek ca. 30 minuten rijzen.

  7. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Bestrijk het deeg met het overige losgeklopte ei en bestrooi met de overige rietsuiker. Bak het geheel 35-40 minuten in de oven tot de broodjes goudbruin en gaar zijn. Laat ca. 10 minuten afkoelen alvorens het brood uit de vorm te nemen. Pas op voor eventuele vloeibare suiker. Laat nog ca. 10 minuten afkoelen. Serveer de rolletjes warm.

Per portie: 535 kcal | 64 g koolhydraten | 13 g eiwit | 24 g vet

© olive Magazine / Immediate Media Foto’s: Sam Stowell Receptuur: Anna Glover Styling: Olivia Wardle Foodstyling: Katy Greenwood

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)