Abrikozencakeje met appelsorbet
Uitdagend
50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Knijp het sap uit de citroen en doe hem samen met het sap, 250 g suiker, 125 ml water en het venkelzaad in een pan. Breng het geheel aan de kook. Schil de appels, snijd ze in parten en verwijder het klokhuis. Snijd de appels in stukjes. Voeg de appel toe aan de kokende siroop en laat hem ca. 2 minuten meekoken.
Neem de siroop van het vuur, verwijder de citroen en pureer het geheel met een staafmixer. Zeef het mengsel boven een kom en zet de kom ca. 6 uur in de diepvries. Roer het mengsel om de 20 minuten door met een garde.
Week de abrikozen ca. 30 minuten in warm water. Laat de abrikozen goed uitlekken en hak ze in stukjes.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Klop de boter met 100 g suiker luchtig. Voeg al kloppend een voor een de eieren toe en vervolgens het zelfrijzend bakmeel met een snufje zout. Roer de gehakte abrikoos door het beslag en verdeel het beslag over cakevormpjes.
Bak de cakejes ca. 20 minuten in de oven. Neem ze uit de oven en laat ze even afkoelen. Serveer de warme cakejes met een bolletje appelsorbet.