Acqua pazza – zeebaars gepocheerd in tomatensaus
In samenwerking met Mutti
Eenvoudig4 personen30 minuten bereiden
Francesco Mutti: “Ik vind het belangrijk om regelmatig vis te eten. De voedingswaarden zijn hoog terwijl vis vaak maar weinig vet bevat. Zeebaars zit bijvoorbeeld vol met mineralen zoals calcium, ijzer en zink. Door zeebaars te pocheren in tomatensaus voeg je een extra dimensie toe aan de smaak. Dit zorgt gegarandeerd voor succes aan tafel. Rijke smaken in een relatief licht gerecht, voor mij is dit dé perfecte lunch.”
Ingrediënten
- 100 ml olijfolie
- 1 ui (in dunne halve ringen)
- 2 teentjes knoflook (in plakjes)
- 1 tl chilivlokken
- 75 g zwarte olijven (zonder pit - grof gehakt)
- 100 ml witte wijn
- 1 blik kerstomaten (400 g)
- zout en peper
- 400 g zeebaarsfilet (met huid)
- handvol peterselieblaadjes (grof gehakt)
- knapperig brood (voor erbij)
Kook mee!Deel je tasty foto’s van dit recept via Instagram of Facebook met #iamfoodies!
Bereiding
- Verhit de olijfolie in een ruime pan en bak er de ui en de knoflook ca. 4 minuten in tot ze heel licht beginnen te kleuren. Voeg de chilivlokken en de olijven toe en bak nog 2 minuten. Blus af met de witte wijn en laat kort inkoken. Voeg de kerstomaten, 200 ml water en wat zout en peper toe en breng aan de kook.
- Zet het vuur laag en leg de zeebaarsfilet met de huid naar beneden in de pan. Leg een deksel op de pan en smoor de vis in 8-10 minuten rustig gaar. Garneer met de peterselie en serveer met knapperig brood.
Per portie: ca. 651 kcal
14 g eiwit | 53 g vet | 51 g koolhydraten
Foto’s & receptuur: Willem van Santen