Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Advocaat met een toefje slagroom en een wafel ernaast

Advocaat

  • Eenvoudig

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

Romig en zacht, dat is precies wat een ouderwets advocaatje is. En dat is zeker niet alleen een traktatie voor je oma. Probeer zelf maar!

Lees verder onder de advertentie

Ingrediënten

Romig en zacht, dat is precies wat een ouderwets advocaatje is. En dat is zeker niet alleen een traktatie voor je oma. Probeer zelf maar!
Tip
Serveer je zelfgemaakte advocaat dezelfde dag nog of bewaar de afgesloten fles of pot in de koelkast. Na enkele dagen in de koelkast is hij het lekkerst. Gekoeld blijft de likeur tot 3 weken houdbaar.

Bereiding

  1. Pureer de eieren en dooiers kort in een blender. Klop hier vervolgens de suiker, het vanillemerg en het zout doorheen. Voeg al roerend de alcohol toe aan het mengsel.

  2. Verwarm het mengsel al roerend au bain­ marie tot het ca. 60°C is en dik begint te worden. Het geheim van een perfecte advocaat is om het mengsel langzaam te verwarmen, zodat het dik en romig wordt zonder te schiften.

  3. Zodra het mengsel dik wordt, neem je de kom en giet je het mengsel in een schone fles of pot en sluit direct af.

Serveertip
Deze advocaat is heerlijk om op te lepelen uit een glaasje, maar je kunt hem ook verwerken in bijvoorbeeld een taart of in een pasteitje.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!