Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
agua de valencia

Agua de Valencia

  • Eenvoudig

  • 5 minuten bereidingstijd5 min. bereidingstijd

Agua de Valencia is een verfrissende Spaanse cocktail, die oorspronkelijk uit de regio Valencia komt. Het is een heerlijke mix van sinaasappelsap, cava, gin en wodka. Maak nu gemakkelijk de lekkerste Agua de Valencia met dit recept!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Agua de Valencia is een verfrissende Spaanse cocktail, die oorspronkelijk uit de regio Valencia komt. Het is een heerlijke mix van sinaasappelsap, cava, gin en wodka. Maak nu gemakkelijk de lekkerste Agua de Valencia met dit recept!

Bereiding

  1. Schenk het (versgeperste) sinaasappelsap in een grote karaf en voeg hier 250 ml cava aan toe.

  2. Voeg de gin en wodka toe met een klein scheutje sinaasappellikeur en roer goed door. Voeg vervolgens ijsblokjes toe en roer weer goed door.

  3. Proef en besluit of je eventueel wat suiker wilt toevoegen om de cocktail wat zoeter te maken.

  4. Serveer de agua de Valencia in de karaf met vier aantal cocktailglazen. Garneer eventueel met een schijfje sinaasappel op elk glas.

Recept: Bas Erkens van Foodies Travel

Wat vind jij van dit recept?

4.4 / 5.0 (82 stemmen)

Agua de Valencia maken

Deze cocktail komt – zoals de naam je al doet vermoeden – uit het Spaanse Valencia. Oorspronkelijk is het drankje voor wanneer het donker is, het liefst in het romantische maanlicht.

Tegenwoordig wordt de cocktail op elk moment van de dag gedronken omdat de smaak erg prettig en fris is. Pas wel op, de cocktail is gevaarlijk lekker en bevat behoorlijk wat alcohol…

Agua de Valencia serveert men in een glazen kan met een aantal cocktailglazen, zo is ook dit drankje perfect om te delen met vrienden op het terras. Je maakt de cocktail met vers sinaasappelsap (natuurlijk met verse sinaasappels uit Valencia), een vleugje wodka, een scheutje gin en flink wat cava.

Vergeet niet te roeren voor je wat inschenkt, het vruchtvlees van de sinaasappels zakt vrij snel naar beneden in de kan.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!