
Aji nanbanzuke: gefrituurde horsmakreel in zoetzure saus
Gemiddeld
15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd
30 minuten wachttijd30 min. wachttijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Maak eerst de nanban-saus. Meng de ui, sojasaus, sake, suiker, chilipeper, gember en 100 ml water in een steelpan en breng aan de kook. Kook 2 minuten. Haal de pan van het vuur en roer de rijstazijn door de saus. Schenk de saus in een kom en zet apart.
Wentel de horsmakreelfilets door het aardappelzetmeel en klop het overtollige zetmeel eraf.
Verhit de zonnebloemolie in een pan met dikke bodem op middelhoog vuur tot 170 °c. Frituur de horsmakreelfilets 4 minuten. Laat uitlekken op keukenpapier.
Leg de gefrituurde horsmakreelfilets in de saus en laat 30 minuten in de koelkast marineren.
Verdeel de groene krulsla over 2 borden. Leg daar de horsmakreelfilets op en garneer met de saus, wortel, kumquat en cherrytomaatjes.
Hokkai – De Japanse keuken voor de thuiskok
€ 34,50