Foodies Italië
Foodies Italië
cover Foodies Italië 2025
Aji nanbanzuke: gefrituurde horsmakreel in zoetzure saus

Aji nanbanzuke: gefrituurde horsmakreel in zoetzure saus

  • Gemiddeld

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

  • 30 minuten wachttijd30 min. wachttijd

‘Nanban’ betekent letterlijk zuidelijke barbaren’ en verwijst naar de Portugezen, die voor het eerst arriveerden in 1543, en later naar andere europeanen, zoals naar ons, de Hollanders. In de keuken geeft deze term vooral aan dat de oorsprong van een gerecht niet Japans is, zoals deze gefrituurde horsmakreel in zoetzure saus.  

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
2

Ingrediënten

Voor de nanban-saus

Voor de garnering

‘Nanban’ betekent letterlijk zuidelijke barbaren’ en verwijst naar de Portugezen, die voor het eerst arriveerden in 1543, en later naar andere europeanen, zoals naar ons, de Hollanders. In de keuken geeft deze term vooral aan dat de oorsprong van een gerecht niet Japans is, zoals deze gefrituurde horsmakreel in zoetzure saus.  

Bereiding

  1. Maak eerst de nanban-saus. Meng de ui, sojasaus, sake, suiker, chilipeper, gember en 100 ml water in een steelpan en breng aan de kook. Kook 2 minuten. Haal de pan van het vuur en roer de rijstazijn door de saus. Schenk de saus in een kom en zet apart.

  2. Wentel de horsmakreelfilets door het aardappelzetmeel en klop het overtollige zetmeel eraf.

  3. Verhit de zonnebloemolie in een pan met dikke bodem op middelhoog vuur tot 170 °c. Frituur de horsmakreelfilets 4 minuten. Laat uitlekken op keukenpapier.

  4. Leg de gefrituurde horsmakreelfilets in de saus en laat 30 minuten in de koelkast marineren.

  5. Verdeel de groene krulsla over 2 borden. Leg daar de horsmakreelfilets op en garneer met de saus, wortel, kumquat en cherrytomaatjes.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Uit het boek

Hokkai – De Japanse keuken voor de thuiskok

€ 34,50
Hokkai