Foodies 01/2025
Lekker snel aan tafel
cover foodies lekker en snel aan tafel

Lees verder onder de advertentie

Albondiga’s met rookaroma

Albondiga’s met rookaroma

  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 8

Ingrediënten

Bereiding

  1. Doe het witbrood in een grote kom. Schenk de melk eroverheen en laat wellen.

  2. Voeg het rundergehakt, het half-om-halfgehakt, de knoflook, de peterselie, het ei, het paprikapoeder en zout en peper toe. Kneed goed door elkaar en maak van het mengsel ca. 32 kleine gehaktballetjes.

  3. Verhit een beetje olie in een ruime, lage pan en bak er de gehaktballetjes in porties in. Neem de gehaktballetjes die mooi bruin zij n uit de pan. Voeg een beetje olie toe en voeg de knofl ook toe. Bak kort. Blus af met de wij n en kook in. Voeg de tomatenblokjes, het paprikapoeder, zout en peper toe en breng aan de kook. Kook ca. 10 minuten op laag vuur. Voeg de gehaktballetjes toe en kook ca. 20 minuten op laag vuur tot de saus dik is en de gehaktballetjes gaar zijn.

Per portie: 300 kcal | 9 g koolhydraten | 23 g eiwit | 17 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Lara Holmes Styling: Polly Webb-Wilson Foodstyling: Lizzie Harris

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)

Lees verder onder de advertentie