Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Albondiga’s met rookaroma

Albondiga’s met rookaroma

  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 8

Ingrediënten

Bereiding

  1. Doe het witbrood in een grote kom. Schenk de melk eroverheen en laat wellen.

  2. Voeg het rundergehakt, het half-om-halfgehakt, de knoflook, de peterselie, het ei, het paprikapoeder en zout en peper toe. Kneed goed door elkaar en maak van het mengsel ca. 32 kleine gehaktballetjes.

  3. Verhit een beetje olie in een ruime, lage pan en bak er de gehaktballetjes in porties in. Neem de gehaktballetjes die mooi bruin zij n uit de pan. Voeg een beetje olie toe en voeg de knofl ook toe. Bak kort. Blus af met de wij n en kook in. Voeg de tomatenblokjes, het paprikapoeder, zout en peper toe en breng aan de kook. Kook ca. 10 minuten op laag vuur. Voeg de gehaktballetjes toe en kook ca. 20 minuten op laag vuur tot de saus dik is en de gehaktballetjes gaar zijn.

Per portie: 300 kcal | 9 g koolhydraten | 23 g eiwit | 17 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Lara Holmes Styling: Polly Webb-Wilson Foodstyling: Lizzie Harris

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)