Foodies 10/2024
Wij gaan bakken
Cover van
Alfajores

Alfajores

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

  • ca. 1 uur en 15 minuten wachttijdca. 1 u. en 15 min. wachttijd

Advertentie

Aantal stuks
20

Ingrediënten

Benodigdheden

  • vershoudfolie
  • bakpapier

Bereiding

  1. Klop de boter met een snuf zout en de poedersuiker wit. Zeef het zelfrijzend bakmeel en de maizena en voeg samen met een snuf zout toe aan de boter. Voeg de eidooiers en het vanille-extract toe en meng het geheel zo kort mogelijk tot een soepel deeg. Dek af met folie en leg 1 uur in de koelkast.

  2. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot ca. ½ cm dik. Steek met een uitsteekvorm of glas rondjes van 5 cm uit het deeg en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.

  3. Verwarm de oven voor (elektrisch: 170°C / hetelucht: 150°C). Bak de koekjes in ca. 10-12 minuten krokant in de oven. Bak ze niet vooral niet te donker en bedenk dat de koekjes nog wat knapperiger worden als ze afkoelen. Neem uit de oven en laat afkoelen op een rooster.

  4. Schep telkens 1 el dulce de leche op de onderkant van een koekje en druk er een tweede koekje op, zodat de dulce de leche bijna tot de rand komt.

Per portie: 134 kcal | 18 g koolhydraten | 2 g eiwit | 6 g vet

Receptuur en fotografie: Willen van Santen

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (2 stemmen)