Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Amandel-banaanmuffins

Amandel-banaanmuffins

  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 12

Ingrediënten

Deze muffins maak je snel en makkelijk, warm uit de oven voor je ontbijt.

Bereiding

  1. 1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Vul een muffinvorm met muffinpapiertjes. Doe het zelfrijzend bakmeel, het bakpoeder, het amandelmeel en de rietsuiker in een kom. Mix de gepureerde bananen met de amandelpasta, de eieren en de yoghurt glad. Schep het bananenmengsel, de fijngehakte banaan en 60 g amandelschaafsel met de Franse slag door het bakmeelmengsel.

  2. 2. Verdeel het mengsel over de vormpjes en bak de muffins 15-20 minuten in de oven tot ze gerezen en goudbruin zijn. Laat afkoelen.

  3. 3. Meng de poedersuiker met een scheutje water tot een dik maar vloeibaar glazuur. Schep een beetje glazuur op elke muffin en bestrooi met amandelschaafsel.

Per portie: 279 kcal | 39 g koolhydraten | 8 g eiwit | 10 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Lulu Grimes Foto’s: Mowie Kay Styling: Olivia Wardle Foodstyling: Natalie Thomson

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)