Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Cover voor Amandel-citroentaart

Amandel-citroentaart

  • ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd

Advertentie

Ingrediënten

Bereiding

  1. Rooster de amandelen in een droge pan. Neem de amandelen uit de pan, laat ze afkoelen en maal ze fijn. Kneed van de amandelen, de bloem, de boter, de basterdsuiker, het ei en een snufje zout een glad deeg, maar kneed niet langer dan nodig. Laat het deeg ca. 1 uur afgedekt in de koelkast rusten.

  2. Vet een taartvorm (ca. 28 cm Ø) in en bestuif hem met bloem. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Rol het deeg uit tot een ronde plak (ca. 30 cm Ø). Leg de deegplak voorzichtig in de taartvorm. Bak de deegbodem ca. 15 minuten in de oven. Neem de taart uit de oven en bestrijk de bodem met het eiwit. Zet de taart nog ca. 2 minuten terug in de oven.

  3. Week de gelatine in koud water. Roer de mascarpone los. Was de citroenen. Rasp van 1 citroen de schil en knijp het sap uit de citroen. Doe de geraspte schil met de poedersuiker bij de mascarpone. Verwarm het citroensap met de limoncello in een pannetje. Knijp de gelatine uit en los hem op in de warme limoncello. Roer het gelatinemengsel door de mascarpone en giet het geheel in de taartbodem. Strijk het glad en zet de taart minimaal 3 uur in de koelkast.

  4. Doe 200 g suiker in een pan met 200 ml water en breng aan de kook. Snijd de overgebleven citroen in heel dunne schijfjes en doe de schijfjes in de hete siroop. Laat de citroenschijfjes ca. 30 minuten rustig pruttelen.

  5. Rooster het amandelschaafsel in een droge pan goudbruin. Versier de taart met het amandel schaafsel en de schijfjes citroen.

Foto’s: foodies

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)